Tosya'da Türk Polis Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.

  • 456
Tosya'da Türk Polis Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Türk Polis Teşkilatı'nın gücünü, milletin kendisine duyduğu sonsuz güven ve sevgiden aldığını söyledi.

Türk Polis Teşkilatı'nın mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına göre görevini icra ettiğini belirten Pişkin, şunları kaydetti:

"Tarihi ve mazisi büyük başarılarla, şan ve şerefle dolu olan bu güzide teşkilatın, bugün olduğu gibi yarın da aynı başarıları, aynı muzaffer noktaları kendisini güncelleyerek ve yenileyerek, hukukun üstünlüğünden taviz vermeyerek, demokratik değerleri baş üstünde tutarak, insan hak ve özgürlüklerine saygı çerçevesinde yerine getireceğine sonsuz inancım var."

Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder ise ilçede yaşanan huzur ve güven ortamının polisin zaman ve mesai mefhumu tanımayan üstün hizmet anlayışına dayalı görev bilinci, kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan iş birliği sayesinde sağlandığını söyledi.

Törene, Tosya Belediye Başkan Vekili Hüseyin Örü, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.