Tosya Pirinci İçin Mahreç Başvurusu Yapıldı

Tosya Belediyesi, Tosya pirinci için Türkiye Patent Enstitüsüne mahreç başvurusunda bulundu.

  • 627
Tosya Pirinci İçin Mahreç Başvurusu Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TOSYA PİRİNCİ İÇİN MAHREÇ BAŞVURUSU YAPILDI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Tosya Belediyesi, Tosya pirinci için Türkiye Patent Enstitüsüne mahreç başvurusunda bulundu.

Tosya Belediyesi tarafından başlatılan ve Tosya Kaymakamlığı ile Tosya Ziraat Odası’nın da desteklediği Tosya pirincine mahreç çalışmasının alt yapı hazırlıkları 2,5 yıl sürdü. Bu zaman zarfında coğrafi mahreç işareti almak üzere hazırlanan dosya, Türkiye Patent Enstitüsüne teslim edildi.

Uzun zamandır Tosya pirincine coğrafi mahreç işareti almak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, şimdiye kadar buna benzer bir çalışma yapılmadığını tespit ettiklerini ve bu kapsamda bir hazırlık yaptıklarını söyledi.

Tosya pirincine coğrafi mahreç alma konusunda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Şahin, “Tosya’da, yüzyıllardan beri pirinç ekiliyor olmasına rağmen, ne mahreç ne patent ile ilgili en ufak bir çalışma yapılmamış. Bu manada, Tosya Kaymakamlığı, Belediye ve Ziraat Odamız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği içerisinde pirincimize mahreç işareti almak için yapılan çalışmalarda sona gelerek TPE’ye başvurumuzu yaptık. Bunun bizim dönemimize rast gelmesi de ayrı bir güzellik. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.