Tosyalı AB daimi temsilcisi göreve başlıyor

Kastamonu'nun Tosya ilçesi doğumlu olan eski Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı yaklaşık 5,5 yıldır görev yaptığı Bağdat'tan ayrılarak Türkiye'ye döndü.

  • 1519
Tosyalı AB daimi temsilcisi göreve başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2011 yılında Irak’ın en güneyinde Basra Başkonsolosu olarak göreve başlayan ve 2013 yılında Bağdat Büyükelçisi görevine getirilen Faruk Kaymakçı son yayınlanan Büyükelçiler kararnamesi ile AB nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği görevine atandı.

Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı son olarak 7 Ocak tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın Irak ziyaretinde Irak hükümeti ile yapılan resmi görüşmelerde Türkiye Cumhuriyet heyetinde görev yaptı. Resmi olarak Bağdat Büyükelçili görevini Büyükelçisi Fatih Yıldız’a devreden Faruk Kaymakçı Türkiye’ye döndü.

Türkiye’ye dönüşü sonrası Ankara’da düzenlenen 9. Büyükelçiler Konferansına katılan AB Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı 1 Şubat 2017 de Brüksel’de başlayacağı yeni görevi öncesi AB Bakanı ve Baş Müzakereci Ömer Çelik ile görüştü. Büyükelçi Faruk Kaymakçı Bakan Ömer Çelik ile yaptığı görüşmede ‘’ Terörle mücadele, vize serbestleştirmesi, Türkiye-AB Gümrük Birliğinin güncelleştirilmesi, göç konusunda işbirliği ve dayanışmanın arttırılması, katılım müzakerelerimizin canlandırılması, parlamenter diyaloğun güçlendirilmesi, öngörülen TR-AB Zirvesi ve AB iletişim politikalarımızın etkinleştirilmesi konularını ele aldıkları değerlendirmesinde bulundu.