TÜGVA'dan 'Ezan ve Kudüs' açıklaması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği tarafından Kuzeykent Merkez Camisinde Cuma namazı sonrasında 'Ezan ve Kudüs' konulu basın açıklaması yapıldı.

  • 458
TÜGVA'dan 'Ezan ve Kudüs' açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Taksim'de düzenlenen mitingde yaşanan olaylar ve Mescid-i Aksa'da ezanın okunmasının engellenmesine tepki gösterdi.

TÜGVA Kastamonu Temsilciliğince düzenlenen etkinlikte Kuzeykent Merkez Camisi'nde cuma namazının ardından basın açıklaması yapıldı. 

TÜGVA Kastamonu Temsilcisi Burak Arslan, burada yaptığı konuşmada, ezanın insanlara haklı oldukları takdirde dünyayı karşısına alacak gücü verdiğini söyledi. 

Ezanın Mekke, Horasan, Semerkand, Buhara, Bağdat, Irak, Mısır, Suriye, Kosova, Bosna, Endülüs, İstanbul ve Kırım'ın fetih müjdecisi olduğunu belirten Arslan, "Ezan dünyanın her yerinden mazlumların tek silahı, tutsak İhvan'ın özgürlük türküsü, bu dünyanın çakılı manevi çivisi ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir." dedi.

Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezana yapılan saygısızlığı kabul edemeyeceklerini vurgulayan Arslan, bu durumun anlaşılır bir tarafı bulunmadığını kaydetti.

Kudüs'te de ezanın engellendiğini hatırlatan Arslan, "En ufak zerresinde bir acı olduğunda içten hissettiğimiz Mescid-i Aksa'mızda bir vakit ezanın okunmadığını, nefesimizin kesilmesiyle öğrenmiş olduk. Ardından, bebek katili Netanyahu'nun Cumhurbaşkanımıza 'diktatör' ifadesi ile aşağılık bir şekilde yüklenmesi, öfkemizi körükledi." ifadesini kullandı.

Basın açıklamasına, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir ve vatandaşlar katıldı.