Türk Büro-Sen: "Müdür atama tarlası mı?"

Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanlığı, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne yapılan atamalar hakkında açıklamada bulundu.

  • 1501
Türk Büro-Sen: &quotMüdür atama tarlası mı?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müdür atama tarlası mı?

Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "İlimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün 'birçok İlçe Müdürlüğüne ilimiz dışından, nasıl ve niçin yapıldığı konusunda yetkililerin dahi yeterli bilgi sahibi olamadığı bir şekilde sorgusuz ve sualsiz ilçe müdürü atamaları yapılmıştır. Belki de buraya kadar, her zaman ki gibi liyakat ve kariyer ilkesi görmezden gelinirse normal karşılanabilir ancak atanan sayın müdürler ilimize gelip hizmet vermeden geldikleri yerlere geçici görevle veya tayin ile gitmişlerdir. Birçoğunun atandıkları yeri dahi göremedikleri söylenmektedir. İşin anlaşılmaz tarafı anılan kurumun teşkilat yapısında bir gecede yapılan değişikliğin millete hizmetin kalitesini artırmak mı yoksa siyaset ve üst düzey bürokrasinin elindeki yandaş VİP memurlara makam mevki kazandırmak mı olduğudur.

Hizmet alanımızda sözleşmeli personelin en çok olduğu bu kurumda sözleşmeli personeli göreve başlarken sendikalı yapanlar üye kazanmanın sarhoşluğu ile personel ve kurumun eksikliklerini görmezden gelmektedir. Daha açık bir ifade ile kurumda sözde yetkili, görevi öncelikle üyesi ve çalışanların hak ve menfaatleri için mücadele etmek olan sendikanın; bu görevleri, bekleyen üyeleri dahi mevcut iken konuya sesiz kalması düşündürücüdür. Kurumda anılan görevleri yerinde ve etkin bir şekilde yapabilecek onlarca çalışan mevcut iken böylesine bir tasarruf kimin yararına olmuştur konunun ilgilileri mutlaka cevaplandırmalıdır.

Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanlığı olarak kurumda halen görev yapmakta olan birçok personelin yanında vekâleten müdürlük görevini yürüten personelin bırakın ilçe müdürlüğünü iller arası koordinasyonu sağlayacak üst düzey görevlerde hizmet verebileceğine inancımız tamdır.

Asıl işini memurların hak ve menfaatlerinin korunmasını amaç edinmiş bir sendika olarak;

Yakın ve geçmiş tarihimizden ders çıkartılarak, özellikle işin ehline verilmesi inancımıza bağlı olarak liyakat ve kariyer ilkeleri vazgeçilmez olarak kabul edilmesi,

Kurum çalışanlarının moral motivasyon ve hizmet kalitesini artırıcı tedbirlerin alınması,

Özellikle belirtilen şekli ile hülle veya hile olarak adlandırabileceğimiz uygulamalara bir an evvel son verilmesi,

Bu ve benzeri atamaların öncelikle görevde yükselme sınavı ile tartışmalardan uzak mülakatsız olarak yapılması, yapılamaması halinde hizmeti, yerinde verebilecek kurum içinden yerelinde ki personelin değerlendirilmesi, olmazsa olmazlarımızın başında gelmektedir.

Bahsettiğimiz siyaset ve üst düzey bürokrasinin elinde ilimizde bu görevleri etkin şekilde yapabilecek yandaş VİP memur yoksa anlaşılan yok, en azından gereken liyakat ve kariyere haiz kurum çalışanlarının isimlerinin tarafımızca verilebileceğini; evrak üzerinde kişilere verilen müdürlük ünvanları için ilimiz Kastamonu’yu basamak olarak kullanılmaması konusunda hisse sahibi tüm taraflara seslenerek, ilimiz ve memurlar adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtiriz." denildi.