"Türk memurunu temsil etmeyi hak etmiyorlar"

Türk Büro Sen Kastamonu Şube Başkanı Ali İhsan Bayram "Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarını savunanlar, Türk memurunu temsil etmeyi hak etmiyorlar" dedi.

  • 927
&quotTürk memurunu temsil etmeyi hak etmiyorlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram; "Tokat ilimizde yeni açılan bir İmam Hatip Lisesine, İngiliz mandacısı, Cumhuriyet düşmanı Mustafa Sabri’nin adı verilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun tepkiler neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçmiş ve alel acele Mustafa Sabri yazan okul tabelasını kaldırarak, Liseye terör şehidimiz Yakup Akdağ’ın adını vermişlerdir.

Bu gelişmeler üzerine Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, bir açıklama yaparak, 'Tokat’ta Mustafa Sabri Anadolu İmam Hatip Lisesi tabelasının indirilmesini şiddetle kınıyorum' demiştir. Ali Yalçın sözlerinin devamında ise, 'Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat'ın değil bu milletin, ümmetin bir değeridir. Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar. Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez' demiştir. Bu garabet açıklamayı yapan şahıs, aynı zamanda bir eğitimci, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanıdır.

Atatürk’ün kurduğu bağımsız Türk Devleti olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin okullarında eğitim görmüş bir şahıs, yani bu yüzyılın Mustafa Sabri’si… 15 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidarın eteğine yapışarak, sendikacılık yapan ve 5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin alın terini ve emeğini iktidara defalarca pazarlayan bir emek düşmanıdır.

Ali Yalçın’ın, Türk Milleti’nin düşmandan Kurtuluş Mücadelesini veren, Kuvayi Milliye hareketinin karşısında saf tutmuş, Atatürk için idam fermanı çıkartmış, İngiliz mandasını savunan bir haine sahip çıkması oldukça üzücüdür.

Biz inanıyoruz ki, Memur-Sen Konfederasyonu üyelerinin kahır ekseriyeti Atatürkçüdür, Cumhuriyetçidir ve Vatanperverdir. Ancak görünen o ki, Ali Yalçın bu insanların yüz karasıdır. Tarihin tüm belgelerinde vatan hainliği tescillenmiş bu zatı savunmak demek, aynı köhne zihniyeti taşımak demektir.

Türk Büro-Sen olarak, Ali Yalçın’ı nefretle kınıyoruz. Vatan haini meczupların savunuculuğunu yapanların, Türkiye’de  Sendikamsı bir yapının başında bulunmasının, o yapının mensupları için bir utanç vesilesi olduğunu düşünüyor ve Memur-Sen üyelerine sesleniyoruz;
Başınızdaki Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının hamisi olan yöneticilerden kurtulunuz ya da siz kendinizi kurtarınız. Bu şahıs Memur-Sen’e kara bir leke yapıştırmaktadır. Kolay kolay da temizlenemeyecektir. Herkes bilsin ki, bu ülkede vatan hainlerine, hiç kimse iadeyi itibar sağlayamaz, karşılarında Yüce Türk Milleti’ni bulurlar.

Son söz olarak Memur-Sen üyelerine bir kez daha sesleniyoruz ve diyoruz ki: Tescilli vatan hainlerinin savunuculuğunu yapanlarının başında bulunduğu bu sendikayı terk ediniz, bu vebale bu hainliğe ortak olmayınız, destek olmayınız.

Bizim ilkemiz, önce ülkemiz şiarına sahip, İlkeli kararlı ve cesur sendikacılığın tek adresi Kamu-Sen’de buluşalım."