Türk Ocağı 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türk Ocakları Derneği Kastamonu Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu 13 Ocak 2018 tarihinde dernek adresinde yapıldı.

  • 841
Türk Ocağı 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasından sonra kongre divan başkanlığına Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eski, kâtip üyeliklere ise Kamil Akgün ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Ada seçildi.

Genel kurul açılış konuşmasında Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, dernek yönetimi olarak geçen süre içerisinde ülkenin önemli meseleleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini, görüşlerini açıklamak ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla zaman zaman açıklamalarda bulunduklarını belirtti. Yılmaz, derneğin kuruluşundan bu yana bir kısmı Kastamonu, tarih ve kültürel değerleri olmak üzere kırk üç etkinlik gerçekleştirildiğini ayrıca "Genç Okuma Grubu" başlığı altında iki yıldır her hafta Cuma günleri kitap okuma ve anlatım etkinlikleri düzenlendiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Milletimizin, bütün Türk ve İslam âleminin ve insanlığın huzur ve barışa kavuşacağı günleri görmek istiyoruz. 2018 yılının İslam dünyasının küresel egemenlik mücadelesi yürüten güçlerin savaş alanı olmaktan çıktığı, Doğu Türkistan'dan Kırım'a, Irak ve Suriye'ye işgal ve esaret altındaki soydaşlarımızın kurtuluşuna kapıların açıldığı bir yıl olmasını dilerim..."

"Bugün Kastamonu'nun fahri hemşehrisi de olan Rauf Denktaş Beyin vefatının altıncı yıldönümü, kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz, ruhu şad olsun... Görev yaptığımız süre içerinde yönetim kurulu olarak Türkiye'nin önemli meseleleri ve Türk Dünyasını ilgilendiren konular ve çözüm yolları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek adına basın açıklamalarında bulunduk. Vilayet, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunduk ve Türk Ocağını tanıtıcı görüş alışverişinde bulunduk. Üyelerimize ve Türk Ocağı etkinliklerinden haberdar olmak istediğini bildiren kişilere düzenli olarak hem etkinlik duyurularımızı hem de gündem konularına ilişkin mesajlarımızı iletiyoruz. Son iki yıldır gençler için düzenli olarak Cuma günleri Genç Okuma Grubu adı altında kitap okuma ve anlatım günleri planladık. Başarıyla bu faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. İmkânlarımız ölçüsünde üniversite öğrencilerine üyelerimizin katkısıyla burslar verildi ve burslar devam etmektedir. Türkiye dışından gelen kardeşlerimizin karşılaştıkları sorunlarla da ilgilenmeye çalışıyoruz. Genel Merkezimiz tarafından her yıl düzenlenen Kurban Bayramı kurban bağış kampanyalarına dahil olduk, yine yardım kampanyalarını üyelerimizle paylaşarak katılım sağlamaya çalıştık. Kastamonu Belediyesi Başkanlığına yaptığımız yer tahsisi talebi Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş ve Belediye Meclisi tarafından olumlu karşılanarak beş yılığına yer tahsisi yapılmış olup, tarihi kültür mirası olan binanın tamir ve tadil çalışmaları sürdürülmektedir. Belediyemiz inşallah onarım çalışmasını tamamlayınca şubemizi oraya taşıyacağız. Orada daha kapsamı faaliyetler yapabileceğiz. Bu vesile ile Belediye Başkanımız Tahsin Babaş'a şubemiz yönetimi ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. 2018 yılı için Kastamonu için önemli bir yıl olacak. Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. Türk Dünyası Günleri'nden Türk Dünyası Kültür Başkentine kavuştuk. Kastamonu'ya, ülkemize ve Türk Dünyasına hayırlı, uğurlu olsun. Biz de Türk Ocağı olarak bu bir yıllık süre içerinde yeni binamızda çeşitli etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Üyelerimizle yaptığımız istişarelerde şimdilik birkaç öneri öne çıkmış bulunuyor..."

Genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimde yeni yönetim ve denetim kurulları oluşturuldu. Kastamonu Türk Ocağı yeni Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Mehmet Serhat Yılmaz, Cevdet Yakupoğlu, Hakan Ada, Hakan Hüseyin Talay, Kamil Akgün, Rafet Aslan ve Sabri Bıdak seçilirken Denetim Kurulu asil üyeliklerine Metin Ekici, İbrahim Küçükbasmacı ve Hasan Hüseyin Kaplan, üst kurul delegeliklerine ise Galip Vidinlioğlu, M. Serhat Yılmaz ve Rıza Büyükata seçildiler. Son olarak dilek ve temennilerde bulunuldu, bir hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra divan başkanlığı tarafından oturum kapandı.