'Türk ordusu olarak bütün devletlere karşı başımız dik ilerliyoruz'

TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Uzman Çavuş Ün, Kastamonu'nun Araç ilçesindeki baba ocağına geldi.

  • 3006
'Türk ordusu olarak bütün devletlere karşı başımız dik ilerliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Uzman Çavuş Emrah Kahraman Ün, görevine döneceği günü bekliyor.

TSK'nin Afrin'de yürüttüğü harekatta yaralanan Uzman Çavuş Ün, tedavisinin ardından Kastamonu'nun Araç ilçesi Sıragömü köyündeki babaevine geldi.

Ün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını henüz 2 yaşındayken trafik kazasında kaybettiğini belirterek Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında 1,5 yıl görev yaptığını, ardından görevlendirmeyle Hatay'a gittiğini söyledi.

Daha sonra Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katıldıklarını anlatan Ün, "Operasyona başarılı şekilde devam ediyoruz. Devletimizin yardımlarıyla bize bütün imkanlar sağlanıyor. Gayet güzel şekilde ilerliyoruz. Askerler olarak hepimiz kardeş gibiyiz. Dostluk, birliktelik var. PKK ve DEAŞ'ın tek tek canını alıyoruz." dedi.

Harekat sırasında teröristlerce atılan havan mermisinin düştüğü evin duvarının üzerine çöktüğünü aktaran Ün, yaralanması üzerine sınırdan Hatay'a götürülüp hastaneye kaldırıldığını dile getirdi.

Türk ordusunun çok güçlü olduğuna işaret eden Ün, şöyle devam etti:

"Türk ordusu olarak çok güçlü şekilde, bütün devletlere karşı başımız dik olarak ilerliyoruz. Zor şartlarda savaşsak da bunlara üstünlük sağlıyoruz. Türk ordusu olarak Türkiye'ye yapılan bütün saldırılara karşılık veriyoruz. Afrin'e kadar ilerleyeceğiz."

Görevine yeniden başlamak için gün saydığını vurgulayan Ün, 7 Mart'ta yeniden görevine döneceğini ifade etti.

Anne Türkan Ün de oğlu ile gurur duyduğunu vurgulayarak "Allah askerimizi, polisimizi korusun. Oğlumu Afrin'e tekrar göndereceğim. İnşallah sağ salim dönecek." diye konuştu.