'TÜRKSOY Basın Ödülü' töreni

AA diplomasi muhabiri Yüzbaşıoğlu, Türk kültürünün tanıtılması ve zenginleştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı ödüle layık görüldü.

  • 839
'TÜRKSOY Basın Ödülü' töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Nazlı Yüzbaşıoğlu'na, Türk kültürünün tanıtılması ve zenginleştirilmesine sağladığı katkılarından dolayı "TÜRKSOY Basın Ödülü" verildi.

Kastamonu'nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu'nda, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "TÜRKSOY Basın Ödülü" töreni düzenlendi.

Kazakistanlı şair Mağcan Cumabay'ı anma yılı açılış töreniyle eş zamanlı düzenlenen ödül töreninde, 10 ülkeden 16 basın mensubuna ödülleri takdim edildi.

Türk kültürünün tanıtılması ve zenginleştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı AA Dış Haberler Editörlüğünde diplomasi muhabiri olan Nazlı Yüzbaşıoğlu'na ödülünü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman verdi.

AA'nın yanı sıra TRT Haber'den Fikret Yıldız'a da ödül verilen törende, KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Başkurdistan, Bulgaristan, Makedonya ve Kosova'dan başarılı gazetecilere de ödülleri takdim edildi.

Törene, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Murat Demir ve Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile çok sayıda davetli katıldı.