"Uğurlu Hastanesi kamu eliyle sürece dahil edilmeli"

KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, Kovid-19 gündemi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

  • 1420
&quotUğurlu Hastanesi kamu eliyle sürece dahil edilmeli"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Katar, yapmış olduğu basın açıklamasında; "Devletimizin aldığı tedbirlere en üst seviyede riayet ederek, bu salgından kendimizi, ailemizi ve tüm ülkemizi koruyalım.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni koronavirüs (Kovid-19) salgını hızla yayılmaktadır. Sağlık Bakanımızın açıkladığı veriler Türkiye’de virüsün tüm illere yayıldığını göstermektedir. Kastamonu’da da 13 vatandaşımızda Kovid-19 tespit edilmiş, devlet hastanemizde tedavileri devam etmektedir. Salgının Türkiye’de en çok yayıldığı illere baktığımızda İstanbul başı çekmektedir. 1 Nisan itibariyle İstanbul’da koronavirüs tespit edilen hasta sayısı 8 bin 852 olmuştur. Bu rakam Türkiye’deki her 10 vaka’dan 6’sının İstanbul’da olduğu göstermektedir. Buradan İstanbul’daki hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Lütfen zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım. Devletimizin aldığı tedbirlere en üst seviyede riayet ederek, bu salgından kendimizi, ailemizi ve tüm ülkemizi koruyalım.

Elbette İstanbul’da ikamet eden hemşehrilerimizin sayısal çoğunluğu İstanbul’daki vakaların Kastamonu’ya taşınması riski ile bizi karşı karşıya bırakıyor.

Okulların tatil olması, birçok iş yerinin faaliyetlerine ara vermesi ile hemşehrilerimizden Kastamonu’ya yoğun bir geçiş olmuştur. Tüm ilçe ve köylerimizde İstanbul’dan gelen hemşehrilerimiz bulunmaktadır. Bu durum Kastamonu’nun Kovid-19 virüsüne karşı daha tedbirli olmasını, sosyal mesafe ve temizlik noktasında ikazlara uymasını çok daha zorunlu kılmaktadır. İlimizde henüz vefatla sonuçlanan Kovid-19 vakası bulunmamakla birlikte, İstanbul’daki hemşehrilerimizden virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin Kastamonu’daki aile kabristanlıklarına defnedildikleri biliyoruz. Bu vesileyle kıymetli hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum.

İlimizde karantina altına bulunan köylerimizdeki vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları, sağlık ve jandarma personellerimizin uyarıları çerçevesinde 14 günlük karantina süreci tamamlamaları salgının Kastamonu’daki seyri açısından çok önemlidir.

Her bir hemşehrimizin ilgili kamu kurumlarımız tarafından yayınlanan genelgelerdeki kısıtlamalara uymalarını, faaliyetlerine devam eden iş yerlerimizin gerekli tedbirleri alarak Kovid-19 ile olan mücadelemize destek sağlamalarını özellikle rica ediyorum.

Salgına karşı vermiş olduğumuz mücadele Kastamonu’da sağlık tesisleri anlamında da bazı konuları tekrar gündeme getirmiştir.

Özellikle ilimizde 2012 yılında yapılan ve atıl vaziyette bulunan Özel Uğurlu Hastanesi’nin bu süreçte Kastamonu’nun ve bölge illerin Kovid-19 ile mücadelesine katkı sunabileceğini düşünüyorum. Bugüne kadar çözülememiş ne kadar problemi varsa bugün hepsini bir kenara bırakıp kamu eliyle Uğurlu Hastanesi’nin sürece dahil edilmesinin bir gereklilik olduğuna inanıyorum. İlimize yaşanan geçici göç, salgının henüz kontrol altına alınamamış olması, önümüzdeki dönemde yaşanabilecek muhtemel kötü senaryolar karşısında geç kalınmadan önlem alınmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda ilimiz özelinde sağlık altyapımızın iyileştirilmesi noktasında elimizde bir fırsat vardır.

Uğurlu Hastanesi ile ilgili durum bu olağanüstü şartlarda çözülmeyecekse ne zaman çözülecek? Şimdi değilse ne zaman açılacak?

Bugün İstanbul’da yapımı devam eden hastanelerin süratle hizmete alındığı görmekteyiz. Olası bir hastane ve tedavi merkezi sorunu yaşamamak, Avrupa ülkelerinde gördüğümüz yetersiz yatak ve yoğun bakım sayıları nedeniyle doktorların hasta seçmek gibi bir durumlara maruz kalmamak için ön almak durumundayız.

Buradan başta Sayın Valimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum. Uğurlu Hastanesi milli bir servettir. İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde hizmete alınması Kastamonu için olmazsa olmazdır. Altyapı noktasında herhangi bir eksiği bulunmayan, ekipmanları tamamlanarak hemen hizmete açılabilecek durumda olan Uğurlu Hastanesi’ni kesinlikle kazanmamız gerekiyor. 40’ı yoğun bakım olmak üzere 220 yatak kapasiteli Uğurlu Hastanesi, pandemi hastanesi ilan edilmek için gerekli şartları taşımaktadır.

İflas masası veya mülk sahibi sorunun çözümünde muhatap her kimse kamu eliyle hastanenin kiralanarak hizmete alınması içinde bulunduğumuz şartların Kastamonu için daha kötüye gitmesinin önüne geçecek önemli bir adımdır."