Ülkü Ocakları Cumhuriyet coşkusunu zeybek ile yaşadı

Kastamonu Ülkü Ocakları Cumhuriyetin ilanının 97. yılını zeybek oyunu ile kutladı.

  • 912
Ülkü Ocakları Cumhuriyet coşkusunu zeybek ile yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kastamonu Ülkü Ocakları Ata’mızın en sevdiği oyun olan zeybek ile kutladı. Kastamonu’nun sembol noktaları olan Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi ve Nasrullah Meydanı’nda zeybek oynayan ülkücü gençler Cumhuriyet coşkusunu yaşatırken oynadıkları zeybek ile de büyük beğeni topladılar.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar ise şunları ifade etti: “Biz cumhuriyetin coşkusunu daha çocukken elimizde al bayraklarımızla meydanlara koştuğumuz günlerdeki heyecanla yüreğimizin en derinlerinde yaşıyoruz. Bu heyecan ve coşku her yıl katlanarak artıyor. Biz yine çocuk kalplerimizdeki o heyecanla ve ellerimizde Şanlı Türk Bayrakları ile meydanlara koşuyoruz. Çünkü Ata’mızın da dediği gibi Cumhuriyeti yükseltecek ve yaşatacak olan bizleriz. Bunu biliyor, bu doğrultuda yürüyoruz.

Cumhuriyetimizin 97. yılında Kastamonu Ülkü Ocakları coşkumuzu ve heyecanımızı en güzel şekilde ifade etmek istedik. Bu vesile ile de Ata’mızın en sevdiği oyun olan zeybek oyununu şehrimizin sembol noktalarında sergiledik. Bugün vesilesi ile başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnet duygularımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Var olsun Türk Milleti!”