Ülkü Ocakları esnafa siftah parası dağıttı

Kastamonu'da esnafın bugünkü siftah parası Yusuf İmamoğlu'nun anısına Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından verildi.

  • 1025
Ülkü Ocakları esnafa siftah parası dağıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ülkü Ocakları “İlk Siftah Yusuf İmamoğlu’ndan” sloganı ile başlattığı anma programı kapsamında içerisinde 35 kuruş ve Yusuf İmamoğlu´nun şehadetini anlatan yazıyı taşıyan zarfları il genelinde esnaflara dağıttı.

Kastamonu Ülkü Ocakları, 8 Haziran 1970 tarihinde eğitim gördüğü İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde şehit edilen Ülkücü Yusuf İmamoğlu’nu şehadetinin sene-i devriyesinde esnafa siftah parası dağıtarak andı.

Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar; “Ülkücü şehidimiz Yusuf İmamoğlu 8 Haziran 1970 tarihinde eğitim gördüğü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde şehit edilmiştir. Otopsi sonuçlarına göre Yusuf İmamoğlu 3 gündür açtır ve şehadete eriştiği gün cebinde dönemin İstanbul Valisi tarafından Ülkü Ocakları’na bağış olarak verilen 35 kuruş yardım parası bulunmaktadır. 3 gündür aç olmasına rağmen emanet olduğundan o para ile bir şey yememiştir. Esnaf ve sanatkârlarımız, milli birliğimizin, kardeşliğimizin, toplumsal ahlak ve adalet ölçülerimizin halk içerisindeki en kutlu temsilcileri; günümüzün ahileridir. Biz de bugün dürüstlük ve dayanışmayı ticaretlerinde ilke edinerek, Ahilik yolundan ayrılmayan, helal rızık için alın teri döken değerli esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduğumuzu göstererek, şehidimiz Yusuf İmamoğlu ağabeyimizi anmak adına şehadet şerbeti içtiğinde cebinden çıkan 35 kuruşu esnaf ve sanatkarlarımıza bugünkü siftahları olarak dağıttık.

Şehidimiz Yusuf İmamoğlu ağabeyimize Allah’ tan rahmet esnaflarımıza hayırlı ve bereketli bol kazançlar dileriz’’ dedi.