Ülkü Ocaklarından 9 can'a 9 fidan

Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar "12 Eylül, demokrasiyi hazmedemeyen zihniyetin kara lekesidir" dedi.

  • 855
Ülkü Ocaklarından 9 can'a 9 fidan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen programda, demokrasimizin kara lekesi olan 12 Eylül 1980 darbesi ile idam edilen 9 ülkücünün hatırası için 9 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

12 Eylül darbesinin yıl dönümünde Seyrangah Tepesi’nde gerçekleştirilen ‘9 Can’a 9 Fidan’ etkinliğinde ülkücü şehitlerin hatırasına fidan dikimi yapıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar; “12 Eylül askeri darbesi demokrasiyi hazmedemeyen zihniyetin Şanlı Türk milletinin şanlı geçmişine sürmeye çalıştığı kara bir leke, bir utanç tablosudur. Ama bilinmelidir ki bu leke aslında onların kara lekesidir. Türk’ün şanlı ve şerefli tarihindeki bu kara günde maalesef ülkücü 9 Can da darağacında can verdi. 

Milleti sevmenin bedelini darağaçlarında ödeyeceklerini bir an bile akıllarına getirmemiş olan şehit ülküdaşlarımız Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık... Onlar unutulmaz ve daha nice binlerce ülkü eri, ülkü şehidi unutulmaz, unutulamaz.

Onları unutmadığımızı göstermek için de bugün buradayız. Onların canları için 9 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Rabbim şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Ruhları şad olsun” dedi.

Seyrangah Tepesi’nde gerçekleştirilen fidan dikim programına ayrıca MHP MYK Üyesi Tarık Ziya Çağılcı, Önceki Dönem İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Hacı İbrahim Maşalacı, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nedim Afacan, TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Hamdi Özden ve Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Cengiz Büyükkapucu da katıldılar.

Kastamonu Ülkü Ocakları tarafından Seyrangah Tepesi’nde gerçekleştirilen programın ardından İstanbul yolu üzerinde Orman Bölge Müdürlüğünce tahsis edilen alana geçilerek Ülkücü Şehitler Hatıra Ormanı’nın ilk etabında da fidan dikimi yapıldı. Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar burada yaptığı açıklamada hatıra ormanında kademeli olarak toplamda 5 bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını ifade etti.