Uluslararası Festivaller Birliği Erzurum'da toplandı

2017 Yılı Uluslararası Festivaller Birliği 2. Dönem Toplantısı 6-7-8 Ekim tarihlerinde Erzurum'da yapıldı.

  • 664
Uluslararası Festivaller Birliği Erzurum'da toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Büyük Şehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Palandöken’de yapılan toplantıya, belediye başkanları, federasyon, dernek  kurum ve kuruluşların festival direktörlerinden oluşan 50’yi aşkın katılımcı yer aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atila İpek, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, K.K.T.C. Halkoyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, K.K.T.C Gençlik Dairesi Başkanı Gencay Eroğlu, CİOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, Kuzey Kıbrıs Tatlısu ve Beyarmudu Belediye Başkanları, Aziziye Belediye Başkanı toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptı. Sekmen “Türkiye’nin en önemli ve büyük festivallerin temsilcilerini Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Ev sahibi olarak ağılamaları nedeniyle bütün festivaller birliği üyesi kuruluşlar tarafından büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen’e hediyeler ve plaketler sunuldu.

Toplantının gündem konuşmalarını yapan Birlik Başkanı Atila İpek, kuruluşundan bugüne her geçen gün büyüyerek ve çoğalarak güçlü bir birlik haline gelen  derneklerinin kültür, sanat ve sosyal alanda toplumda önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, Uluslararası Festivaller Birliği’nin amacı ve kapsamının çok geniş olduğunu dile getirdi. Ülke  tanıtımına, ülkeler arası kültür alışverişine önemli  destek unsuru olduğunu dile getiren  başkan İpek, “bugün burada ülkemizin ve yurt dışından birçok festivallerin bir arada olduğunu görüyoruz. Yılda 2 kez  toplanarak festivallerimizdeki eksiklerimizi,  yapılması gerekenleri ve koordinasyonu sağlamak adına faydalı toplantılar yapıyoruz. Yıl içerisindeki birçok festivallere gözlemciler gönderiyoruz. Amacımız daha organize daha profesyonel bir konsepte festivallerimizi icra etmektir” dedi.

Birlik toplantısının 3 gün sürdüğü Erzurum’da ki buluşmada  toplantıda Tüm festival üyeleri söz alarak 2017 yılında yapmış oldukları festivalleri anlatarak,  özellikle uluslararası boyutta  yapılan çalışmaları rapor ettiler. Toplantı da özellikle festivallerin  el sanatları ve geleneksel kültürün ön plana çıkarması için çaba harcamaları istendi ve bu yönde görüş bildirildi.  2018 yılında yapılacak olan festivallerin tarihleri ve faaliyetleri  ayrıca kurulda görüşüldü. Taşköprü Festivali için söz alan Taşköprü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Uluslararası Festivaller Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cemali Özsoy, 2018 yılında 32. si yapılacak olan Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali ile ilgili bilgi verdi. Özsoy, önümüzdeki yıl Taşköprü festivalinin 16 -19 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Toplantı tüm birlik üyelerinin dilek ve temennisi ile sona erdi.

Hamza Sefa YILMAZ