ÜNİAK'lı gençler Halep saldırılarını protesto etti

Ak Parti Kastamonu İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi 'ÜNİAK', Halep'teki zulme dikkat çekmek için Cuma namazı sonrasında Ulu Camii'de bildiri yayınladı.

  • 750
ÜNİAK'lı gençler Halep saldırılarını protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son haftalarda Halep’teki katliamlarını dayanılmaz hale getiren Esed rejimini ve İran’ı protesto eden ÜNİAK’lı gençler,Türkiye öncülüğünde gerçekleşen ateşkese rağmen konvoya yapılan saldırıları kınadı.

Ak Parti Kastamonu İl Gençlik Kolları ÜNİAK Birimi Başkanı Tahsin Aydın’ın okumuş olduğu bildiri sonrasında gençler tekbirlerle, sloganlarla Halep’deki katliama karşı seslerini yükselttiler.

İşte ÜNİAK'lı gençler tarafından okunan bildiri:

“Bu bir basın açıklaması değildir.

Bu bildiri bizim köhneleşmiş, uykuya dalmış insanlığımızı uyandırmak için çaldığımız son alarmdır. Biz bu son alarmı da es geçersek insanlığımız sonsuza dek uykuya dalacaktır. Yıllardır Suriye’de binlerce kişi ölüyor ve biz sadece sabretmekle yetiniyorduk. Ta ki “İslam’ın son ordusu” Cerablus’tan Suriye’ye girip kirlenmiş gönül coğrafyamızı temizlemeye başlayana kadar. Biz çağ açıp çağ kapatan, krallıklar yıkıp imparatorluklar kuran, zalimliğiyle nam salmış sözde liderleri hizaya getiren ve bunu sadece “hoşgörü ve adalet politikaları” ile sağlayan ulu bir neslin genç fidanlarıyız. Biz böylesine kirlenmiş bir dünyada “mazlumlara umut olmak, zalimlere korku salmak” için and içmiş gençliğiz. Biz bu yola çıkarken zalimlerin mazlumlara yaptığı zulmü asla yapmayacağız.

Bizim bugün burada toplanma amacımız; Ellerinde duadan başka bir şeyi kalmamış, son nefeslerine kadar mücadele eden Halep halkının yanında olmaktır. Bugün Halep’te bir insanlık suçu işlenmektedir. Ninniyle uyutulması gereken çocukların kurşunla susturulduğu bir dünyada sessiz kalmak hainlik ve alçaklıktır. 192 ülkenin sessiz kaldığı bu katliama karşı, devletimiz büyük bir özveri ile çalışmıştır. 3 mahallede sıkışan on binlerce insanın bölgeden çıkarılması için ateşkes ilan edilmesini sağlamıştır. Ateşkese rağmen insanların dolu olduğu konvoya saldıran zalim Esed’i ve gaddar İran’ı şiddetle kınıyoruz. Biz Kastamonulu bir grup genç olarak; az da olsa Halep halkının acısına ortak olmak için buradayız. Bilinmesini istiyoruz ki mazlumlara zulmeden her zalimin karşısında elif gibi dik duracağız. Bir buçuk milyar Müslüman içinde “Bu Zulme Dur Diyecek Kimse Yok Mu?” sorusu sorulmadan “Ben Varım!” diyen gençlik olacağız. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki Halep’te sadece Halepliler ölmüyor, insanlık ölüyor, bir medeniyet yok oluyor. Bizler İslam’ın son sancaktarları olarak Halep’teki zulme karşı son nefesimize kadar yılmadan, bıkmadan dur demek için mücadele edeceğiz. Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri kınıyor, buradan bir kez daha tüm dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz.

La Tahzen İnnallahe Meana!
Ey Müslüman; Korkma, Hüzünlenme, Yeise Kapılma ! Allah Bizimle Beraberdir!“