ÜNİAK'tan Mekke'nin Fethi programı

Kastamonu Üniversitesi Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu, Mekke'nin Fethi dolayısıyla program düzenledi.

  • 1033
ÜNİAK'tan Mekke'nin Fethi programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumartesi günü saat 20.00'de Kastamonu Belediyesi Kuzeykent Konferans Salonu'nda Doç. Dr. Dilaver Selvi'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa üniversiteli gençlerin ve Kastamonuluların ilgisi yoğun oldu.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Osman Sav'ın sesinden Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Meşk-i Ney Topluluğu tarafından ney ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Semazen gösterisinin dikkatleri üzerine çektiği programın son bölümünde ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilaver Selvi Mekke'nin Fethedilmesi sürecini içeren bir konferans gerçekleştirdi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KYK İl Müdürü Reşat Asrak, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, Ak Parti Kastamonu Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Kalafat, Ak Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ile birlikte üniversiteli gençlerin ve Kastamonuluların tıklım tıklım doldurduğu salonda konuşma yapan Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu Başkanı Tahsin Aydın; "Geleneksel olarak düzenlediğimiz Mekke'nin Fethi programını yapmamızdaki amaç geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli misafirlerimizin Hz. İsa'nın doğumu olarak kutlanan noel safsatasıyla kendi dini günlerini bizim adetimizmiş gibi gösterip bizi hurafelere inandırmaya çalışan Hristiyan alemine karşı tepkimizi göstermek ve İlayı Kelimetullah ile gecemizi huzura erdirmek istememizdir. Bilindiği üzere noel kutlamaları İslam ülkelerinin bir çoğunda vardır ve bu bizim için utanılası bir durumdur. Buradan bu kutlamalara katılan Müslümanlara seslenmek istiyorum. Sizler hiç mi Resulullah (SAV)'ın hadisini okumadınız ? Peygamber Efendimiz "Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır" buyuruyor. Bizler Müslümanlar olarak Peygamber Efendimizin bu hadisini rehber alıp yılbaşı kutlamalarından vazgeçmeli ve dinimizin gereği neyse onu yapmalıyız. Ülkemiz ve İslam alemi çok zorlu günlerden geçerken bize düşen Ümmet olma bilinciyle elif gibi dik durup zincirin halkaları gibi birbirimize kenetlenmektir. Eğer bugün Halep'te, El-Bab'da, Arakan'da, Musul'da, Filistin'de, bombalar patlıyor, Hristiyan aleminin noelinde ise havai fişekler patlıyorsa bunun tek sebebi İslam aleminin yek vücud olamamasıdır. Ey İslam'ın son kalesi olan bu ülkenin insanları! Şunu iyi bilmeliyiz ki biz Mekke'yi fetheden o yüce Peygamber'in ümmetiyiz. Biz ki Malazgirt'te kefere kovalayan Sultan Alparslan Han'ın, İstanbul'un Fatihi Fatih Sultan Mehmed Han'ın, 500 yıllık imparatorluğu Mohaç'ta yerle yeksan eden Kanuni Sultan Süleyman Han'ın torunlarıyız. Eğer biz nereden geldiğimizi unutmazsak bir buçuk milyar Müslümanı o zaman uyandırabiliriz. Biz Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu ve Kastamonulu gençler olarak söz verdik ki yolun sonunda şehadet de olsa mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, yılmayacağız, susmayacağız, zulüm yeryüzünden yok oluncaya kadar,mazlumların ahı dininceye kadar, zalimler bastıkları toprağa girinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Programda konuşma yapan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) ve ashabına Allah'ın en büyük lütfu olan Mekke'nin Fethi, insanlığı aydınlığa kavuşturmuştur. Merhamet ve adaletin zirve noktası, karanlıkların aydınlığa kavuşmasını sağlayan bu mübarek fethi, düzenlenen konferansla bizlere anlatan geleceğimizin teminatı gençlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Program sonunda Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Kalafat, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve ÜNİAK Başkanı Tahsin Aydın, Doç.Dr. Dilaver Selvi'ye hediye takdiminde bulundu.