Ünlü 'Kadınlar toplumun bel kemiğidir'

Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 548
Ünlü 'Kadınlar toplumun bel kemiğidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı mesajında; “Gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar halen hafızalarımızdadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.

Memleketimizin sinesinden çıkmış nice kadınlar, cephe hattına cephane taşıyan Şerife Bacılar, küffarla savaşmak için erkek kılığına giren Halime Çavuşlar, İlk Kadın Mitingi’ni düzenleyen Zekiye Hanım’lar, askerlere sargı alınması için gelinliğini Kızılay’a bağışlayan Hatice Bacı’lar, Çerkeş yollarında çıplak ayağıyla cephane taşıyan Necibe Nine’ler vardır. Memleketimizin sinesinden Peygamber Efendimiz’in övgüsüne layık olmuş Fatih Sultan Mehmet’ler yetiştiren Hatice Halime Hüma Hatun’lar çıkmıştır. Ülkemiz ne zaman bir istiklal mücadelesine girse kendini en öne atmaktan hiç çekinmeyen asil Türk Kadını, 15 Temmuz akşamı da adeta şehadete koşmuştur. Cideli Şehidimiz Ayşe Aykaç ile birlikte 8 asil vatandaşımız şehadet şerbetini yudumlayarak “Kadın Kahramanlar” destanına ortak olmuşlardır.

Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları konusunda da ciddi adımlar atılmış, ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. 16 yıllık iktidarımızda kadınlar gerek üretimde, gerekse yönetim kademelerinde toplumun bel kemiği haline gelmiştir.

Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların, her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizleri sevindirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen tüm kadınlarımızın, hayatın her alanında daha etkin olmaları dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”