Ünlü "Miraç, manevi yükselişin ifadesidir"

Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 462
Ünlü &quotMiraç, manevi yükselişin ifadesidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı mesajında; "Miraç, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav)'in manevi anlamda en yüksek dereceye ulaştığı, içinde büyük hikmetler barındıran, mucizelerle dolu, bereketli bir gecedir.

Mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Hadisesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğinin de mutlak habercisidir.

Miraç Kandili; insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar; dünyada barışın sağlanması, İslam aleminde akan Müslüman kanının durması, ülkemizde ve tüm dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır. 
Böylesine mübarek geceler; bizim için kendimizi sorgulama, yenileme, ahlakı erdemlere adım adım yükselme imkânı olmalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle  saygıdeğer hemşerilerimizin Miraç Kandili'ni kutluyor; İslam alemine, ülkemize ve Kastamonu'muza hayırlar getirmesini temenni ediyorum."