Vali Çakır, KGC'yi ziyaret etti

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ne iade-i ziyaret bulunarak Basın Müzesi'ni gezdi.

  • 907
Vali Çakır, KGC'yi ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9 Haziran 2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kastamonu Valiliğine atanan ve 17 Haziran'da ilimizdeki görevine başlayan Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyaret bulunarak Basın Müzesi’ni gezdi.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Balcı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Avni Çakır, cemiyetin hizmet binasına olan hayranlığını dile getirerek, örnek cemiyet hizmet binası ve Basın Müzesi nedeniyle Kastamonu basınını tebrik etti. Vali Çakır ayrıca, yazılı basının dijital ortama aktarılması noktasında ki talebede olumlu yanıt vererek tam destek sözü verdi.

Vali Çakır, gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda da bulundu. Türk Hava Yolları (THY)’nın uçuşlarıyla ilgili çalışmaların başladığını ifade eden Çakır, tüm amaçlarının İstanbul-Kastamonu arasındaki uçak seferlerinin başlatılması olduğunu söyledi.

Kastamonu basınını yakından takip ettiğini belirten Vali Çakır; “Ben basındaki nezaketi hissediyorum, bu da bizi doğal olmaya itiyor. Burası Osmanlıyı yıllarca yönetmiş bir kültür. Buraya kibir, ukalalık yakışmaz. Toplumun her katmanına bunun yayıldığını görmek güzel. Özel bir çaba içinde olmayacağım ama kendim gibi olacağım. Her şeyin doğalından yanayım. Bizim çalışmalarımızı basın gösterir. Daha önceki çalıştığım yerde basının eksikliğini hissettim. Basın bir konuyu işleyince toplumsal farkındalık artıyor, hem de kamuoyunun sesi oluyor. Devlet olarak, kamu olarak, olayları basından farklı değerlendiriyoruz. Bize burada düşen, var olan sesi yukarıya aktarmaktır. Buraya aktarırken de halkın beklentisini taşımaktır. Her şeye ticari gözle bakılmıyor. Kastamonu turizmde parlayan yıldız olarak adaysa, organize ile canlanma gösteriyorsa havalimanı olmalıdır. Kastamonu’nun, başka bir ile kıyaslaması olamaz. Kastamonu halkı bir ve bütün olarak uçuşların gerçekleşmesini istiyor. Bir yeri kapattıktan sonra açmak çok zor. Uçak yolcusu pandemiden dolayı küstü. THY, uçtuğu başka neresi varsa, aynı standartla uçmalı. Bizim amacımız THY’nin tekrar hafta da 2-3 gün de olsa uçmasıdır. Bununla alakalı çalışmalarımız var. Hepimizin amacı Kastamonu’ya hizmettir. Etkinli, verimli ve ihtiyaç anında hizmetin sağlanması. Bu noktada samimiyetimiz yeter ki ortada olsun. Kastamonu’ya, tarihe ve kültürel mirasımıza katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Ziyaret, KGC Başkanı Mustafa Balcı’nın Vali Avni Çakır’a ziyaret anısına sunduğu hediyenin ardından sona erdi.