Vali Karadeniz, Gençlik Merkezi'nde maske yapımını inceledi

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Gençlik Merkezini ziyaret ederek, siperli maske yapımını inceledi.

  • 698
Vali Karadeniz, Gençlik Merkezi'nde maske yapımını inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Engin Kaya ve Gençlik Merkezi Müdürü Volkan Uğur tarafından karşılanan Vali Karadeniz’e, yapılan çalışmalar, projeler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan “Korumalı Maske Üretimi Projesi” kapsamında, Gençlik Merkezinde görevliler ve sporcular gönüllü olarak “Korumalı Maske” üretmeye devam ediyor.

Vali Karadeniz ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Deneyap Projesi" hakkında bilgiler alarak Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan atölyeleri gezdi.

30 ilde uygulanmakta olan proje kapsamında tüm öğrenciler, gençler oluşturulan atölyelere gelmek suretiyle proje çalışmalarına katılabilecekler.

Projede, üretim ve tasarım, robotik ve kodlama, elektronik programlama, ileri robotik, enerji teknolojileri, hayvancılık ve uzay teknojileri, mobil uygulama ve programlama, nano teknoloji, yapay zeka, tematik teknoloji takımlarının kurulması, ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılım sağlanması alanlarında olmak üzere toplam 12 alanda çalışma grubu bulunmaktadır.