Vali Karadeniz, restore edilen Hükümet Konağına taşındı

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Hükümet Konağındaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vali Yaşar Karadeniz'i ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • 886
Vali Karadeniz, restore edilen Hükümet Konağına taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, restorasyonu tamamlanan tarihi Hükümet Konağında Vali Yaşar Karadeniz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Valilik makamında yapılan görüşmede İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karahasan, Hükümet Konağının ilk halini yansıtan nostaljik bir fotoğrafı hediye olarak sundu.

Genel Sekreter Karahasan, “Kastamonu Hükümet Konağı, ulusal mimari akımının öncülerinden Mimar Vedat Tek tarafından yapımına 1900 yılında başlanmış ve bir yıl gibi kısa sürede tamamlanarak, 1 Eylül 1901 tarihinde 2’inci Abdülhamit’in tahta çıkış yıldönümünde gerçekleştirilmiştir. İl Özel İdaresinin yapmış olduğu en güzel ve en değerli restorasyonlardan biridir. İçinde bulunduğumuz bu Hükümet Konağı sadece Kastamonu’nun değil, ülkemizin en güzel tarihi eserlerinden biridir. 115 yılı aşan süre boyunca tüm Kastamonu tarihine tanıklık etmiş en önemli yapımızdır. Biz de bu tarih bilinci içerisinde restorasyonda iki konuyu esas aldık. Birincisi aslına uygunluğu, ikincisi de, malzemelerin doğal ve en iyi kalite olmasına özen gösterdik. Hükümet Konağının çatıdan başlayarak tavandaki masif tahtalarından, tabandaki mermerlerine, en küçük noktasına kadar tüm kullanılan malzemeler tek tek kontrol edilip, en iyi, en kaliteli ve tarihi dokusuna en uygun olacak, aslını ortaya çıkaracak şekilde restore edilmiştir. İl Özel İdaresinin en önemli restorasyon işlerinden birini aslına en uygun şekilde tamamlamaktan, Kastamonu’nun bu değerini yeniden hizmete sunmaktan çok büyük bir gurur duyuyor ve ekibime tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

18 Aralık itibariyle Vali Yaşar Karadeniz’in makamına taşındığını açıklayan Genel Sekreter Karahasan, “Biz de bu vesileyle ziyarette bulunarak hayırlı olması dileklerimizde bulunduk. Sayın valimiz makama, Hükümet Konağı sayın valimize, Kastamonu’ya Türkiye’mize çok yakışmış. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Karadeniz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hükümet Konağının restore edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.