Vali Yıldırım 'Kendimi heyecanlı hissediyorum'

Derince Kaymakamı iken yeni valiler kararnamesi sonrası Kastamonu'ya vali olarak atanan Mesut Yıldırım, kendisini şanslı ve heyecanlı hissettiğini belirtti. 

  • 4528
Vali Yıldırım 'Kendimi heyecanlı hissediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliğine atanan Kocaeli’nin Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, böyle bir görevi beklediğini ifade ederek, “Çünkü biz vatanımızın her toprağında hizmet görevimizi sürdürürüz. Uzun yıllardır edindiğim tecrübelerimden gideceğim yerde mutlaka yararlanacağım” dedi.

“EVLİYALAR ŞEHRİ KASTAMONU’DA OLMAKTAN HEYECANLIYIM”
Kastamonu’nun Evliyalar Diyarı olarak bilinen bir şehir olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Osmanlı’ya eyalet merkezi olmuş, beylikler diyarı bir şehrimiz. Bizler için önemli bir şehrimiz. Kastamonu’ya hizmet etmek için layık görüldüm. Bu benim için büyük bir şeref. Kastamonulu halkımızın huzuru, mutluluğu için, ayrıca hükümetimizin programındaki yatırımları, projeleri hayata geçirmek için ne yapmak gerekiyorsa her türlü gayreti birlikte göstereceğiz İnşallah. Allah, bizi mahcup etmesin” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE KASTAMONU’DA BULUNMADIM”
Daha önce Kastamonu’ya hiç gelmediğini, Kastamonu’yu gezip görme imkanının olmadığını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Ama Kastamonu ile ilgili bilgim var. Atamam çıkınca internet sitelerinden biraz araştırma yaptım. Fotoğraflarına baktığımız zaman çok şirin ve çok güzel bir şehir olduğu kanaatine vardım. İnşallah huzur içerisinde hep birlikte Kastamonu’yu hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“HİZMET ETMEK İÇİN KASTAMONU’YA GELİYORUM”
Kastamonu’ya vali olarak geleceğinden ötürü heyecanlı olduğuna işaret eden Yıldırım, “Heyecanlıyım, çünkü her şeyden önce bu göreve layık görüldüm ve mahcup olmamak için hem hükümetimize karşı hem de Kastamonu halkına karşı hem de ülkemize karşı bir endişe hissediyorum. Her valinin mutlaka ilk atandığında bir ilkleri vardır. Zaten bizler hizmet ediyoruz, inşallah şimdi daha iyi imkanlar ve daha geniş imkanlar arasında, daha iyi hizmet verme anlamında kendime bir şans olarak görüyorum bunu. 30 yılı aşkın bir süredir bu hizmet görevini layıkıyla yapmanın verdiği güvenle bu görevi de en güzel şekilde yerine getireceğime kuşkum yok” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU’DAN TEBRİK VE DESTEK MESAJLARI GELİYOR”
Kastamonu’dan kendisine tebrik ve destek mesajlarının geldiğine dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: “Kastamonu’dan beni çok sayıda kişi aradı, öncelikle milletvekillerimiz ve parti başkanlarımız, sivil toplum kurulu temsilcilerimiz ile birlikte çalışacağımız insanlar arayarak hayırlı olsun dileklerinde bulundular. İnşallah bizlerde, bu arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel hizmetlere imza atarız diye düşünüyorum.”

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONUNA DOĞRU KASTAMONU’DA OLMAYI PLANLIYORUM”
Önümüzdeki hafta sonuna doğru Kastamonu’ya olabileceğini belirten Yıldırım, “İçişleri Bakanlığımızın göreve başlamamızla ilgili olarak bir taktiri muhakkak olacaktır. Sadece bizim için değil tüm yeni atanan tüm valilerimiz için olacaktır. Kastamonu’ya gelişimle ilgili henüz kesin bir tarih yok ama çok fazla uzayacağını sanmıyorum. Öncelikle oradaki valimizin ilişiğini kesmesi gerekiyor. Ondan sonra önümüzdeki hafta sonuna doğru büyük ihtimalle Kastamonu’da olurum diye düşünüyorum” dedi.