"Vira bismillah" diyecek balıkçılar için tören yapıldı

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde avcılık sezonu için "vira bismillah" diyecek balıkçılar için tören yapıldı.

  • 955
&quotVira bismillah" diyecek balıkçılar için tören yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçesi Çatalzeytin'de denizlerde av sezonunun başlayacak olması dolayısıyla tören düzenlendi.

Ginolu balıkçı barınağında gerçekleştirilen törende dua edilerek kurban kesildi.

Daha sonra programa katılan vatandaşlara, teknelerle Ginolu Koyu gezdirildi.

Çatalzeytin Kaymakamı İzzet Cem Eser yaptığı açıklamada, gece yarısı itibarıyla Karadeniz'de teknelerin sezonu açarak avlanmaya başlayacağını belirtti.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün organizasyonuyla balıkçılarla sezon açılışı heyecanını yaşadıklarını anlatan Eser, "İlimiz, Karadeniz'in en uzun sahil şeridinden birine sahip. Çatalzeytin de bunun önemli bir parçası. Gelirlerin önemli kaynağı da balıkçılıktan sağlanıyor. Allah'ın izniyle hem geleceğimizi koruyacağız hem bugünümüzü kazanacağız. Tüm balıkçı kardeşlerimize hayırlı, bereketli bol kazançlar temenni ediyorum. Sezonun hem ilçemize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Balıkçı Aytaç Güzelaydın ise sezon öncesinde ilçe sakinleri ve misafirlerle bir arada "Vira Bismillah" demenin heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Tüm balıkçı camiasına kazasız bereketli kazançlar temenni eden Güzelaydın, "Bugün hem kutlama anlamında hem balıkçılarımıza moral olma açısından organize edilen programda bir araya geldik. İlçemiz ve il merkezinden misafirlerimizle sezonumuzu açtık. 1 Eylül aynı zamanda benim doğum günüm. Bu açıdan da sezon açılışının heyecanını yaşıyorum." diye konuştu.

Törene CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Tolga İnce, TCSG-96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Oğuzhan Okumuş, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Yaman, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.