Yılmaz, İngiltere'de seminere katılacak

Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri sürecinde 23. Fasıl-Yargı ve Temel Haklar Projesi kapsamında düzenlenen seminerlerin sonuncusu İngiltere'de yapılacak.

  • 1130
Yılmaz, İngiltere'de seminere katılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri sürecinde 23. Fasıl-Yargı ve Temel Haklar Projesi kapsamında düzenlenen seminerlerin sonuncusu 4-8 Kasım tarihleri arasında İngiltere'de yapılacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin işbirliği ile uygulanan ve İngiltere Büyükelçiliği'nin Avrupa'yı Birleştirme Programı altında desteklenen "Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi" kapsamındaki eğitim seminerlerinin sonucu Türkiye’den 8 avukat, AB Bakanlığından 4 bürokrat Londra'da resmi çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Yargı ve Temel Haklar Konusunda hâkim ve savcılara yönelik yapılan eğitim ve farkındalık arttırma faaliyetlerine ek olarak hazırlanan ve yargı sürecinin en önemli unsurlarından olan avukatların, "Yargı Alanında Avrupa Birliği Uygulamaları" hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlayan proje kapsamında, Kastamonu, Trabzon, Konya, Erzurum, Şanlıurfa, Siirt ve Manisa'nın bulunduğu toplam 7 pilot ilde toplam 350 avukata yönelik eğitim seminerleri gerçekleştirildi. Türkiye'de eğitim düzenlenen her bir barodan bir avukat, proje kapsamında Londra'da 4-8 Kasım tarihleri arasında konuyla ilgili kurumlara yönelik çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Düzenlenen eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan ve İngiltere'de Kastamonu Barosunu temsilen çalışma ziyaretlerini gerçekleştirecek olan Avukat Tuncay Yılmaz, "Ülkemizde yargı alanındaki bazı sıkıntıların tespiti ve ortadan kaldırılması için önemli gelişmeler yaşanmakta. Yargının bağımsız ve tarafsız oluşunu güçlendirecek önemli adımlar atılmakta. Çalışmaları devam eden yeni Avukatlık Yasasının yasalaşmasıyla önemli ölçüde birçok değişik yaşanacak ve yargı alanındaki kalite artacaktır. Yapılan çalışmalar kapsamında ilk kez bir projeyle yargı alanında avukatlara yönelik olarak kapsamlı bir eğitim programı geliştirildi. 23. Yargı ve Temel Haklar Projesi aracılığıyla Bağımsız ve iyi çalışan bir yargının kurularak geliştirilmesi amaçlanmakta, bu doğrultuda eğitimler ve çalışmalar devam etmektedir" dedi.