Yılmaz "Suçlayıcı ifadeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz"

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, İl Genel Meclisinde gazetelere yönelik yapılan suçlayıcı ifadelere yönelik basın açıklamasında bulundu.

  • 834
Yılmaz &quotSuçlayıcı ifadeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılmaz yazılı basın açıklamasında; "9 Mart 2018 Cuma günü gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında; bir İl Genel Meclisi Üyesi tarafından, 8 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya ilişkin haberlerin gazetelerde yayımlanmadığına dikkat çekilmiş, bu durum kınanmıştır. Bir başka üye ise gazetelerin haberi girebilmesi için gerekirse gece 12'ye kadar çalışması gerektiğini ifade etmiştir.

8 Mart 2018 tarihli İl Genel Meclisi toplantısı, saat 14.00'de başlamış ve 18.00'de sona ermiştir. Dolayısıyla bir önceki toplantılara oranla yaklaşık 2,5 saatlik bir gecikme ile toplantı tamamlanmıştır. Bu durum karşısında gazetelerimiz, haberin 10 Mart Cumartesi tarihli sayıda yayımlanması yönünde ortak bir karar almış, bu karara tüm gazetelerimiz riayet etmiştir.

Tamamen gecikmeyle bağlantılı bu durum karşısında, önceden bilgi alınmadan yapılan suçlayıcı ifadeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Sadece İl Genel Meclisi toplantıları değil, kısıtlı imkanlara rağmen Kastamonu'nun her noktasına yetişmeye çalışan ve fadakarca çalışan basın mensuplarımıza ve basın kuruluşlarımıza bu bilinçle yaklaşılmasını temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."