'Yurt sorunu çözülürse İnebolu diğer ilçeleri geçebilir'

Kastamonu Üniversitesi Senatosu 2018'in son toplantısını İnebolu'da yaptı.

  • 488
'Yurt sorunu çözülürse İnebolu diğer ilçeleri geçebilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi’nin 2018 yılının son Senato Toplantısına İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve diğer senato üyelerini İnebolu Öğretmen Evinde ağırladı. Her ay yapılan senato toplantısını, Kastamonu Üniversitesi bu ay İnebolu`da Ticaret ve Sanayi Odası M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantı salonunda gerçekleştirdi. İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İzzet Şener ve senato üyeleri katıldı.

Senato toplantısı öncesi ve sonrasında Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen görüşmede Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın İnebolu MYO ya yeni bölümler açılabileceğini, ilk etapta Eczane Kalfalığı bölümünün kabul edildiğini, yurt sorununun çözülmesi durumunda başka bölümleri de İnebolu ‘ya kazandırabileceklerini dile getirdi. Aynı tarihlerde başka ilçelerde açılan bir çok ilçenin meslek yüksek okulları bölüm ve öğrencilerinin İnebolu’dan çok daha fazla olduğu, ancak burada yurt sorunu çözülürse yaşam alanı olarak çok daha müsait olan İnebolu’nun diğer ilçeleri geçebileceği belirtildi. Aynı tarihlerde açılan Taşköprü MYO için verilen destekler sonrasında öğrenci sayısının 1200 ün üzerine çıktığı ve İnebolu’dan da bu desteği bekledikleri belirtildi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı’nın bulunmadığı, belediye başkan yardımcısı Fevzi Sünnetçi’nin katıldığı toplantıda Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın toplantıya desteklerinden dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri`ye teşekkür etti. Görüşme karşılıklı hediye takdimi ve iyi niyet dilekleriyle son buldu.