Gürsoy, 'İktidar Partisi Cide'de Sınıfta Kalmıştır'

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, Sağlık Bakanlığınca son yapılan atamaları eleştiren CHP'li Tanıl Gürsoy, iktidar partisi ilçemizde sınıfta kalmıştır dedi.

  • 1076
Gürsoy, 'İktidar Partisi Cide'de Sınıfta Kalmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Cide ilçe başkanı Tanıl Gürsoy, Sağlık Bakanlığı tarafından Kastamonu geneline son yapılan atamalarda Cide'ye haksızlık yapıldığını belirtti. Gürsoy, "Son nüfus sayımına göre Kastamonu'nun en büyük dördüncü ilçesi olan Cide, aynı zamanda sahil kesiminin en büyük ilçesi durumuna gelmiştir. Ancak sahilin Cide'den küçük ve muhalif olan ilçesi İnebolu'ya 3 uzman hekim atanırken maalesef Cide'ye sadece 1 pratisyen hekim atanmıştır. İnebolu'yu burada konu alırken yanlış anlaşılmak istemiyorum, gerek görülmüş ki oraya 3 uzman hekim atanmış. Ancak, nüfusu oradan daha fazla olan Cide ilçemizin de gerekli ilgiyi görmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
Cide'nin sağlıkta büyük sorunları var ve vatandaşlarımız mağdur durumdadır diyen Tanıl Gürsoy, Cide'de sağlık sisteminin ileri yerine geriye doğru gittiğini söyledi. İktidar partisinin ise Cide'de sınıfta kaldığını belirten Gürsoy, "Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize yapılan 12 uzman 3 pratisyen doktor atamalarında Cide'ye sadece 1 pratisyen doktor atanmasını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ne yazık ki ilçemiz hala üvey evlat muamelesi görmeye devam etmektedir. Oysaki son seçimlerde ilçemiz iktidar partisine 1 Belediye Başkanlığı, 2 İl Genel Meclis Üyeliği ve 1 Milletvekili vererek üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş halkımız ise bu durumdan umutlanmıştı. Ancak iktidar partisinin yöneticileri yapılan bu atamalarla sınıfta kalmıştır. Yeni hastane yerinin belirlenmesiyle uğraşılırken mevcut hastanemizde maalesef doktor sıkıntısından dolayı vatandaşlarımız  büyük zorluklar yaşamaktadır. Bazıları tarafından 2002 öncesinde ki, o hep eleştirilen koalisyon iktidarlarında ilçe devlet hastanemizin en az 5 uzman doktorla hizmet verdiği, ameliyatların yapıldığı hastanemiz umarım o günlerdeki gibi hizmetlerini arzu edilen noktaya taşıyacağını umuyor, kamuoyuna saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Mehmet Salman / Cide