Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrenci Alıyor

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, 2015-2016 akademik yılında ilk öğrencilerini alacak

  • 1145
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrenci Alıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2809 sayılı Kanunun Ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/2/2015 tarihinde kurulan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, 2015-2016 akademik yılında ilk öğrencilerini “Resim Bölümü” ve “Geleneksel Türk Sanatları Bölümü” ne alarak eğitim-öğretime başlıyor.

Fakülte; Resim, Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Tasarımı, Seramik, Müzik Bilimleri, Sinema TV, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyon Bölümlerinden oluşmaktadır.

Kurucu Dekanlığını Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kaçar’ın yürüttüğü Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, akademik kadrosunu oluştururken iki bölümüne de öğrenci kabul hazırlıklarını sürdürmektedir. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, açılacak bölümlerden “Geleneksel Türk Sanatları Bölümü”nün Karadeniz Bölgesinde bu adla faaliyette olan ilk bölüm olacağını söyledi.

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü’nde yer alan Fakülte; binası, donanımı ve mekânsal olanakları açısından dikkat çekmektedir. Kastamonu’nun sanatsal bir içerikle tanıtılması ve ulusal ve uluslararası sanat alanına katkı sağlaması açısından önemli bir yere sahip olacak olan Fakülte, sanat eğitimi almak isteyen bireyler ve sanatseverler açısından umut kaynağı olarak görülmektedir.

Kurucu Dekan Prof. Dr. Ahmet Kaçar’ın verdiği bilgiye göre, Güzel sanatlar ve Tasarım Fakültesi özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

YGS sınavından 140 puan almış olmak koşulu aranan adayların başvuruları için ön kayıtlar 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu’nda gerçekleştirilecek. Özel Yetenek Sınavı ise 2 Eylül 2015 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsündeki Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi binasında gerçekleştirilecektir.