Hacamat Artık Hastanelerde Uygulanıyor

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İrfan Karatutlu, hacamatın artık modern bir şekilde hastanelerde de uygulandığını söyledi.

  • 931
Hacamat Artık Hastanelerde Uygulanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı'nın, Geleneksel, Tamamlayıcı, Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı’nı kurmasıyla hacamatın da içinde olduğu birçok tedavi yöntemi günümüzde daha çok konuşuluyor ve merak ediliyor.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İrfan Karatutlu, hacamatın artık hastanelerde de uygulandığını belirterek, hacamat yaptırmaya karar verenlerin mutlaka bir hekime danışması gerektiğini söyledi.

Hacamat yönteminin sağlık açısından önemli olduğunu söyleyen Karatutlu, “Vücuttaki tüm toksinler, cildin üst tabakası olan kılcal damarlarda birikir. Toksinler, hacamat yoluyla dışarı alındığında, vücut son derece fayda görür. Düzenli olarak hacamat yaptıran insanlar toksinler ve metabolik atıklardan kurtulmuş olurlar. Vücudun ürettiği doğal faydalı maddelerin artmasına, ağrıların azalmasına hatta yok olmasına, vücuttan toksinli kan çıkması sebebiyle yeni kan üretme mekanizmasının ve lenfatik sistemin harekete geçmesine sebep olur. Hacamat uygulanan bölgede mikrosirkülasyon artmakta, dolaşım rahatlamaktadır. Problem nerede yaşanıyorsa, o bölgeye uygulamak gerekir” dedi.

ALİ KEKLİK (İHA)