Hafız Kanbolat, TRT ekranlarında

'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda bu akşam hemşehrimiz Taha Kanbolat, TRT ekranlarında olacak.

  • 2323
Hafız Kanbolat, TRT ekranlarında

TRT 1'in benzersiz programı 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda bu akşam hemşehrimiz Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. öğrencisi Hafız Taha Kanbolat ekran karşısında olacak.

Birbirinden yetenekli hafızların finale kalmak için ramazan ayı boyunca jüri önünde yarıştığı 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması saat 23:30'da başlayacak.

Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan olmak için yarışacak olan Hafız Taha Kanbolat'ın katıldığı TRT 1 programının jürisinde, 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin yer alıyor.

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan, "12. sınıf öğrencimiz Hafız Taha Kanbolat TRT 1'de bu akşam yayınlanacak olan 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yarışacak. Öğrencimize akademik, mesleki ve sportif çalışmaları ile göz dolduran Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kastamonu adına başarılar dileriz. 2021 yılında bu yarışmada yine Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Hafız Ali Kızılkaya yarışmış ve yarı finale kadar yükselmişti." dedi.

81 ilden binlerce hafızın Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan olmak için başvuru yaptığı yarışmanın büyük finali Kadir Gecesi'nde yapılacak.

Yarışmanın birincisi jüri ve izleyici oylarıyla belirlenecek.

Dün akşam aynı ekranlarda hemşehrimiz Sedat Kaysel, Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan olmak için yarışmış ve 3'üncü olmuştu.