Halk Otobüslerine, Kartlı Sistem Geliyor

Kastamonu Özel Halk Otobüslerine, yıl sonuna kadar kartlı sistem getirilecek.

  • 916
Halk Otobüslerine, Kartlı Sistem Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Belediye Meclisi salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın başkanlık ettiği Belediye Meclisi, gündem maddelerini görüşerek karara bağladı.

Başkan Babaş, Kastamonu’da birkaç noktada tüp dolum tesislerinin olduğuna dikkat çekerek, “Bu tesisleri, araştırıp kontrol edeceğiz. Yönetmelik gereği, bu tesislerin şehir dışına taşınması için sürece vereceğiz. Bu süre zarfından, tüp dolumu yapan ve birkaç noktada bulunun bu tesisler, şehir dışına çıkmış olacak. Vatandaşımızın sağlığı ve can güvenliği bizim, ilk önceliğimizdir. Bu yüzden tedbirlerimizi ve kontrollerimizi arttıracağız” dedi.

Tüp dolum tesislerinin yanı sıra Kastamonu’da benzin istasyonları ile LPG dolumu yapan benzinliklerinin de araştırılmasını isteyen Başkan Babaş, “Yönetmeliğe aykırı bir durumun tespit edilmesi durumunda gerekli idari ceza ve yaptırımı uygulayacağız. Bunlarında araştırılmasında fayda buluyoruz” diye konuştu.

Kastamonu Özel Halk Otobüslerine de değinen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu yılsonuna kadar Özel Halk Otobüslerinin, kartlı sisteme geçilmesini sağlayacağız. Bu yöndeki girişimlerimizi sürüyor. Kartlı sistemi yapan firma, bizden yüzde 4 komisyon istiyor. Bu yüksek bir rakam, biz bunu daha aşağıya çekmek için görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda anlaşmaya varacağız” şeklinde konuştu.

Özel Halk Otobüslerinin kartlı sisteme geçmesiyle birlikte havuz sisteminin oluşacağına işaret eden Başkan Babaş, “Kartlı sistem sayesinde havuz sistemi olacak. Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde söz verdiğimiz gibi, kartlı sistem ile birlikte birçok olumsuzlukta ortadan kalkmış olacak. Çünkü herkes, havuzdan aynı miktarda ücret almış olacak. Şu anda herkes, kendisine çalışıyor. Buda kim daha fazla yolcu topluyorsa daha fazla kazanıyor anlamına geliyor. Buda beraberinde olumsuzlukları getiriyor. Fakat havuz sisteminde, herkesin kazancı aynı olacak. Herkes biriken paradan eşit miktarda ücret alacak. Bu yüzdende otobüs, yavaş gitti, hızlı gitti, yolcu aldı, yolcu almadı gibi sorunlar ortadan kalkacak. İnşallah Özel Halk Otobüslerinin daha da iyileşmesi için çalışmalar sürecek” ifadelerini kullandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)