Hamzaoğlu, "Siyasiler Halka Hesap Vermeli"

MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, milletvekilinin, devleti ile vatandaşı arasındaki köprü olduğunu kaydetti.

  • 341
Hamzaoğlu, &quotSiyasiler Halka Hesap Vermeli"
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI HAYATİ HAMZAOĞLU; 
“MİLLETVEKİLİ, DEVLETİ İLE VATANDAŞI ARASINDAKİ KÖPRÜDÜR”

Güven Tur’un Olağan Genel Kuruluna katılan MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, Türkiye’nin 81 vilayetin devletin hizmet sınırları içerisinde yer aldığını belirterek, hizmeti vatandaşın ayağına getirecek köprünün milletvekili olduğunu belirtti.

Genel kurullarda başkan ve yönetim kurulunun üyelerine hesap verdiği gibi seçim dönemlerinde de siyasilerin halka hesap verdiğine dikkat çeken Hayati Hamzaoğlu, “Kooperatiflerimiz, odalarımız için genel kurullar bir nevi hesap verme günüdür. Önümüzde 7 Haziran’da ülkemizin de bir önceki 5 yılın bittiği, bir yeni 5 yılın geldiğini sizlerin de bir önceki 5 yılı değerlendirerek, bir sonraki 5 yılda sizleri temsil edecek arkadaşlarımızı karar vereceğimiz gündür. Ülkenin geleceğinin belirleneceği bir gündür vicdani bir sorumluluğu vardır. Milletvekilliği sizleri temsil edecek. İlimizin dertlerini, 81 vilayetin içinde bugünde yaşayan insanların haklarını temsil edecek, kardeşlerimizi seçeceksiniz. 81 vilayetin sınırları hizmet sınırlarıdır. Hizmet sınırlarımızda siz sınır yapacaksınız. Yanınızdaki Sinop’la, Bartın’la yapacaksınız. Kastamonu halkının bunları iyi değerlendireceğini umuyorum” dedi.

Siyasetçinin, halk ile devlet arasında köprü görevi gördüğünü söyleyen Hayati Hamzaoğlu, “Siyasetçi, milletvekili devleti ile vatandaşı arasındaki köprüdür. İnsanların yaşayışı vardır. Doğru olan teknik çalışmayla halkın arasındaki köprüyü yapacak insan siyasetçidir. Siyasetçi, bürokrat köprüyü hazırlar. Ülkemizde ekmeğini minibüsünden, ekmeğini taksisinden, ekmeğini kamyonundan otobüsünden çıkartan insanlar var. Dünyada vahşi kapitalizm altında küçük esnaf, küçük sanayici eziliyor. Kanunlar güçler için çıkıyor. TBMM’de çıkacaksın kürsüye diyeceksin; benim küçük esnafım bitiyor, şoför esnafım bitiyor. Ne yapmamız lazım? Devletin desteklemesi lazım. Yüzde 52’ye kadar ÖTV var. ÖTV ve KDV’den bu insanları uzak tutmak lazım. Bunların yakıtlarında özel teşvik yapmak lazım. Benim otobüsçüm, şoförcüm yatlarda yatanlar kadar rahat olsun diyebilmek, önemli ” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)