Hanönü lisesine maden teknoloji bölümü açılıyor

Hanönü Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran "Maden teknolojileri bölümü Türkiye'de ilk kez lise düzeyinde ilçemizde açılacak" dedi.

  • 650
Hanönü lisesine maden teknoloji bölümü açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun, Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne maden teknolojileri bölümü açılacak.

İlçede faaliyet gösteren özel bir maden firması ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, maden teknolojileri bölümünün açılması için protokol imzalandı. Protokolün bakanlık tarafından kabul edilmesinin ardından önümüzdeki sene eğitim öğretim yılında Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde maden teknolojileri bölümü açılmasına karar verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, yaptığı açıklamada, yapılan protokol sonrasında, bakanlığın, Mesleki Teknik Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda uygulanacak programlar kapsamına ilk defa eklenen maden teknolojileri bölümünün Hanönü'nde açılmasının onaylandığını söyledi.

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine bölümü yetiştirmeyi planladıklarını ifade eden Demirkıran, "Maden teknolojileri bölümü Türkiye'de ilk kez lise düzeyinde ilçemizde açılacak. Bölümden mezun olan öğrencilerimiz staj ve beceri eğitimlerini ilçede faaliyet gösteren maden şirketlerine ait işletmelerde yapacak. Mezunlar için iş imkanı hazır olacak." dedi.

Belediye Başkanı Serkan Uçar da yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez maden teknoloji bölümünün lise düzeyinde Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesinde açılacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.