Hanönü'de HES Kanalı Çöktü

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Hidroelektrik Santrali (HES) kanalı, su sızıntısı ve heyelan nedeniyle çöktü.

  • 517
Hanönü'de HES Kanalı Çöktü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Hanönü ilçesinin sınırları içinde bulunan Gökırmak Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali (HES) kanalında çökme meydana geldi. İlçenin Sarıalan köyü yakınlarında meydana gelen su kanalının çökmesiyle yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Köylüler zararlarının çok olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi. Sarıalan köyü muhtarı Ayhan Çatal, HES kanalının çökmesi nedeniyle kanaldaki tonlarca suyun tarımsal alanlara sel olup aktığını belirtti. Bu yıl ekilecek olan çeltik, sarımsak, buğday ve fasulyelerin tarlaların zarar görmesiyle ekilemeyeceğini ifade eden Çatal, yetkililerden zararlarının karşılanmasını istedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kaymakam Salih Çiğdem, "Büyük geçmiş olsun, can kaybı olmaması tek tesellimiz. Köylünün zararı karşılanacaktır" diye konuştu. Devlet Su İşleri ve şirket yetkililerinin olay yerinde inceleme yaptıklarını belirten Kaymakam Çiğdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hasar tespitinin yapılacağını ve köylünün zararının şirket yetkililerince karşılanmasını isteyeceklerini söyledi.

EMRE YILMAZ (İHA)