Hanönü'ne oyuncak kütüphanesi

İstanbul Gençlik Platformu tarafından Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okuluna "Oyuncak Kütüphanesi" açıldı.

  • 473
Hanönü'ne oyuncak kütüphanesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede faaliyet gösteren özel bir maden şirketinin katkılarıyla İstanbul Gençlik Platformu tarafından Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu pansiyonunda oyuncak kütüphanesi açıldı.

İstanbul Gençlik Platformu ekip lideri Busenaz Başer, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde farklı illere gidip oyuncak kütüphanesi açtıklarını söyledi.

Amaçlarının 81 ilde de oyuncak kütüphanesini açmak olduğunu ifade eden Başer, şimdiye kadar Kars, Adıyaman, Denizli, Çanakkale ve Sakarya gibi illerde oyuncak kütüphanesi kurarak minik öğrencileri sevindirdiklerini belirtti.

Ekip liderlerinden İdil Vural ise oyuncak kütüphanesinde bulunan oyuncakların evlerde bir kenara atılmış oyuncaklardan oluştuğunu söyledi.

Vural, "Aslında hiçbir çocuğun oyuncağı eskimez. Bir iki hafta içinde çocuklarımız sıkılır ve onu bir kenara bırakıverir. Bu aslında bir dayanışma kampanyasıdır. Bu oyuncakları ailelerden topluyoruz. Çocukların eski oyuncaklarını bir araya getiriyoruz. Toplamış olduğumuz bu oyuncakları diğer çocuklarımızla buluşturuyoruz. Böylelikle hem çocuklarımızın oyuncak oynamalarını sağlıyor, hem de kütüphane bilinci kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.