Hanönü'de Gökçeağaç Kilimi Dokuma Kursu

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde, 'Yöresel Kilim Dokumacılığı Projesi' kapsamında Gökçeağaç Kilimi dokuma kursunun açıldı.

  • 868
Hanönü'de Gökçeağaç Kilimi Dokuma Kursu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur birlikteliği ile Hanönü'nde, 'Yöresel Kilim Dokumacılığı Projesi' kapsamında Gökçeağaç Kilimi dokuma kursu açıldı.

Halk Eğitim Müdürü Hayati Acun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin adını aldığı unutulmaya yüz tutmuş Gökçeağaç Kiliminin yeniden canlanması için, ‘Yöresel Kilim Dokumacılığı Projesi' kapsamında Gökçeağaç Kilimi dokuma kursunun açıldığını söyledi.

Kurs eğitmeni Aynur Türkmen yönetiminde sürdürülen kursa 12 kursiyerin katıldığını belirten Acun, kursun 9 hafta devam edeceğini ifade etti.

Acun “Bu kurs ile taşrada istihdamında güçlük çekilen risk gruplarına (kadın ve gençler) meslek kazandırmayı ve nitelikli iş gücü oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kurs ile birlikte kursiyerlerimizi tüketici durumundan çıkartarak üretici pozisyonuna getirmek, aile bütçesine katkı sağlaması bu şekilde kırsal kesimde istihdamın artırılması amaçlarımız arasında. Ayrıca açılan yöresel kilim dokuma kursu, sayesinde kursiyerler unutulmaya yüz tutmuş ata yadigârı yöresel değerin tekrar canlandırılması ile birlikte aile bütçelerine de katkı sağlamanın yanında yöresel kültüre katkıda bulunmaktadırlar" diye konuştu.

EMRE YILMAZ (İHA)