Hasanlı Göleti içme suyu projesinde sona gelindi

Taşköprü ilçesi Hasanlı içme suyu projesinde son aşama arıtma tesisi yapılması kaldı.

  • 1353
Hasanlı Göleti içme suyu projesinde sona gelindi

Taşköprü ilçesinin doğal kaynaklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti içme suyu hattının boruları Belediye sınırları içerisine kadar getirildi.

Arıtma Tesisi yapılması planlanan alana kadar boruların döşendiği Hasanlı Göleti içme suyu projesinde geri sayım başladı.

AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"DSİ tarafından yapımına başlanılan ve son aşamaya gelen Taşköprü ilçemizin 50 yıllık doğal kaynaklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti projesinde geri sayım başladı. İlçemizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan bu proje kapsamında su nakil boruları ilçede yapılması planlanan su arıtma tesisi bölgesine (Olukbaşı Köyü) gelmiş durumda. Taşköprü Belediyesi bir an önce su artıma tesisini hayata geçirirse çok kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımız temiz içme suyu ile buluşmuş olacak" dedi.

Erol, Taşköprü Belediyesinden arıtma tesisi inşaatına ne zaman başlanacağı ve hayata geçirileceği ile ilgili henüz bir açıklama gelmediğini de belirtirken, yetkililerden bir an önce konuya hassasiyet göstermelerini rica etti.

Akif DOĞAN