Hayatımız İnternette Geçiyor

Süleyman Basa, 'sosyal medyada vakit geçirdiğimiz kadar ailemizle vakit geçirmiyoruz' dedi.

  • 928
Hayatımız İnternette Geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İnternet ve Bilişim Medya Federasyon Başkanı Süleyman Basa, 75 milyon nüfusa sahip Türkiye’de 39 milyon facebook hesabı bulunduğunu belirterek, “Sosyal medyada günde 2.5 saat vakit geçiriyoruz. Sosyal medyada vakit geçirdiğimiz kadar ailemizle vakit geçirmiyoruz” dedi.

‘Ünye’den dünyaya AB ile Medya Açılımı’ Projesi kapsamında, Ordu ve çevresinde görev yapan görsel medyanın mensupları başta olmak üzere işitsel, yazılı ve internet medyası mensuplarına yeni yayıncılık teknolojileri hakkında 4 gün sürecek eğitim programı 3. günde de devam etti. Ordu TESK Otel’de gerçekleşen eğitime RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Necmi Kapıcı, Türkiye Medya ve İletişim Federasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel, İnternet ve Bilişim Medya Federasyon Başkanı Süleyman Basa, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu İletişim Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci ile çok sayıda gazeteci ve televizyoncu katıldı.

“HAYAT İNTERNETTE GEÇİYOR”

Eğitimin 3. gününde katılımcılara Türkiye’nin internette ki durumu, ne kadar ilgi gördüğü ve ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kalınabileceği konusunda bilgiler veren İnternet ve Bilişim Medya Federasyon Başkanı Süleyman Basa, “Nüfusumuzun yarısından çoğu internet kullanıyor. İnternet kullanımında ise dünyanın başını döndüren rakamlara ulaşıyor. Sosyal medyada günde 2.5 saat vakit geçiriyoruz. Evde hanımınızla ya da çocuğunuzla bu kadar vakit geçiriyor muyuz? Ailenizle ne kadar vakit geçirdiğinizi düşünürseniz, ne durumda olduğumuzu anlarsınız. Maalesef ailemizle bu kadar vakit geçiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNTERNET KULLANIMINDA BİRİNCİYİZ”

Basa, şu açıklamalarda bulundu:
“Dünyada internet konusunda birçok araştırmada birinciyiz. Daha yüzümüzü yıkamadan sosyal medyaya giriyoruz. 39 milyon facebook hesabı var Türkiye’de. Çok büyük tehlikelerde içeriyor internet. Örneğin içerik olarak yasal olmayan bir paylaşımı retewet ettiğinizde sizde suçlu olabiliyorsunuz. İçerik konusunda Türkiye’de çok farklı bir durumdayız ama bir çok konuda işlenen suçlar 2 ila 5 yıl arasında değişen yıllarda hapis cezası var. Mesela Türkiye’de kumar oynatmak yasak ama Kıbrıs’ta yasak değil. İnternete bu yönde bakarsak global olduğunu daha iyi görürüz. Yüzde yüz internetin kötüye kullanımının önüne geçilemiyor. Bunları söylerken interneti hiç kullanmayalım demiyoruz, güvenli kullanılabilir.”

“HERKESE WİFİ ŞİFRESİ VERMEYİN”

“Herkese Wifi şifresi vermeyin. Bu internet üzerinden işlenen her suçta şifreyi veren kişi sorumlu oluyor. Herkes iyi niyetli değil. Her zilinize basanı içeri alıyor musunuz, tabiî ki almıyorsunuz ama facebook’ta her isteği kabul ediyoruz. Fake hesap çok. Tanımadığınız insanları eklerseniz, bir yere gittiğinizde paylaşım yapıldığında hırsızlığa davetiye çıkartırsınız.”