'Haydi Kastamonu hep birlikte tarih yazalım'

İYİ Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı, 'Haydi Kastamonu hep birlikte tarih yazalım.' dedi.

  • 1172
'Haydi Kastamonu hep birlikte tarih yazalım'

İYİ Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı basın açıklamasında bulundu.

Samancı, "14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalmış bulunuyor. İYİ Parti Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı olarak yaklaşık bir yıldır sahadayız. Teşkilat olarak en büyük arzumuz İYİ Parti’yi iktidar, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’i Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin Başbakanı yapmaktır. 
21 yıldır AK Parti iktidarı bitmek üzere. Son dönemi küçük ortaklarının gölgesinde geçmiş koskoca bir 21 yılın sonuna geldik. Ülkede adaletin kalmadığı, ekonominin bakanın gözlerindeki ışıltıdan ibaret olduğu, memleket olarak tamamen bir enkaz altında bırakıldığımız yıllardan 15 Mayıs sabahı tarihe karışmış olacak." dedi.

"İYİ Parti’ye yoğun ilgi var"

Samancı, "Bu iktidarın değişmesi için Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı olarak tüm gücümüzle sahadayız. Sadece yönetim kurulu üyelerimiz değil, partimize kayıtlı tüm arkadaşlarımızla birlikte uykusuz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ev ziyaretlerimiz, afiş, broşür çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda merkez ilçede bulunan tüm köylerimizde Cuma namazı buluşmaları yapıyor, her akşam ayrı bir yerde köy toplantıları düzenliyoruz. Görüyoruz ki burada Kastamonuluların hem İYİ Parti’ye hem de milletvekili adaylarımıza yoğun ilgileri var. Çünkü bizim adaylarımız Kastamonu’nun öz evlatları. Ahmet Katar, Kastamonu için üreten bir sanayici, bir yandan bir köyde yetişmiş, köy ile irtibatı hiç koparmamış biri, Köy hizmetlerinde 23 yıl çalışmış bir işçi. Memleketin bütün sorunlarına hakim. 2. sıra adayımız Metin Ateş, Taşköprülü şehidimiz Astsubay Hüseyin Ateş’in babası, Taşköprü’nün sevilen siması, halkın içinden biri. Ben de iki asker, bir öğretmen babası olarak Kastamonu’nun öz evladıyım. Yıllardır siyasetin içindeyim. Çok geniş kesime hitap eden bir ekiple biz bu yola çıktık ve inşallah 14 Mayıs’ta Kastamonu Merkez’de tarih yazacağız. İlk seçimde de Merkez Belediyesi inşallah İYİ Parti’ye geçecek." diye konuştu.

"Kastamonu vekillik görecek"

Samancı, "Merkez İlçe Teşkilatı olarak adaylarımıza kefiliz. İnşallah Kastamonu İYİ Parti iktidarında mecliste en iyi şekilde temsil edilecek. Kastamonu vekillik görecek. Bizim sevdamız Kastamonu. Bizim derdimiz Kastamonu. Bizi verilecek her oya seçimden sonra sahip çıkacak. Kastamonu’da hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacak, Kastamonu’nun tüm değerlerini Ankara’ya taşıyacağız. Bizim en büyük referansımız samimiyetimiz ve heyecanımız." ifadelerini kullandı.

"Bizi HDP ile yan yana getirmek istiyorlar"

İYİ Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı söyle devam etti:

"Bizim dışımızda gelişen birtakım iftira ve yalan dolanlara karşı da her zaman verilecek cevabımız vardır. Bizi HDP ile yan yana getirmek isteyen bir takım terör grupları ile ilişkilendirmeye çalışanlara en büyük cevabımız aday listemizdeki şehit babamız ve iki asker evladı olan ben Salih Samancı’dır. Bizi bu asılsız yalanlarla karalamaya çalışanlar aynaya bakmadıkları için Türk Bayrağı’nın isminden rahatsız olan HÜDA-PAR’ı görmüyorlar tabi. Balık hafızalı oldukları için Dolmabahçe görüşmelerini, Oslo’yu, hendekleri, sınır mahkemelerini, lahmacun partilerini unutuyorlar. Bizim her söze verilecek biz cevabımız hem iftiraya karşı bir duruşumuz vardır. Muhatap almak istemediğimiz birtakım siyasetçilere diyoruz ki 'Biz önce söylenene bakarız laf mı diye. Sonra söyleyene bakarız adam mı diye.' Daha önce İl Başkanımız Faruk Ataşalar uyarmıştı. Şimdi ben de bu kirli siyasetçileri uyarıyorum. Bizim adımız İYİ alnımız ak ve başımız dik. Bizi kendinizle karıştırmayın, daha da fazla konuşturmayın.

Bu kirli tezgahlarınız ve şer ittifaklarınız 14 Mayıs gecesi tarih olacak. Çünkü İYİ Parti Kastamonu’da tarih yazacak."