Hayvanseverlerden çağrı: "Bu dünya hepimize yeter"

Sokaktaki Canlarımız İçin El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özden Neval Türkmen, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yaptı.

  • 646
Hayvanseverlerden çağrı: &quotBu dünya hepimize yeter"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkmen; “Yaşam hakları ellerinden alınmış; sahipsiz, terkedilmiş ve bakımsız hayvan topluluğu görmek biz insanoğlunun içini sızlatmalıdır” sözleriyle ‘Bu dünya hepimize yeter’ mesajı verdi.

Sokaktaki Canlarımız İçin El Ele Derneği, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla can dostların yaşam haklarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla açıklamalarda bulundu.

4 Ekim için ‘Dünya Hayvanları Koruma Günü' denildiğini, barınaklarda çok güzel temalar işlendiğini ifade eden Sokaktaki Canlarımız İçin El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özden Neval Türkmen, gün içinde gösteriş amaçlı yapılan etkinliklerin ardından gün bittiğinde sokak hayvanları için korku dolu yaşamın tekrar başladığını belirtti.

Evrensel yaşam haklarının ayrılmaz ve yadsınamaz bir gerçekliği olarak, en az insan hakları kadar hayvan hakları gerçekliğinin de olduğunun altını çizen Başkan Özden Naval Türkmen; “Hiç bir zan bu gerçekliği göz ardı edemeyiz ve kimselere de ettirmeyiz. Sevgili canlarımızın bizlerden farkı ise bu haklarının bilincinde olamamasıdır. O nedenle de bizlerin yardımına gereksinim duymalarıdır. Uygar insan şablonunda Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisindeki beslenme, barınma, sağlık ve güvenlik sıralamasındaki ihtiyaçlarını karşılamakta bizlere ve kurumlara çok görev düşmektedir. Bu bağlamda; kurumlarımızı, hayvan hakları savunucularını, dernekler, federasyonlar, konfederasyonlar ve tüm yurttaşlarımızı insan olabilmenin olmazsa olmaz kavramı ile göreve davet ediyoruz” dedi.

Araç İğdir Köyü’nde içlerinde yaralı hayvanlarında yer aldığı sokak hayvanlarının toplanarak atıldığı ihbarı ile harekete geçtiklerini kaydeden Türkmen; “İnebolu gönüllümüz ve temsilcimiz Sevim Balaban'ın incelemeleriyle video görüntüsü ve görgü tanıklarına ulaştık. Derhal jandarmayı devreye sokarak inceleme sürecini başlattık. İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Jandarma bünyesindeki 'HAYDİ' kolluk güçleri yasal süreci başlattılar. Bizde STK'lar olarak Savcılık suç duyurumuzu yapıyoruz. Şu an canlarımızın atıldığı yer jandarma tarafından tespit edilmesi ve canlarımızı arama kurtarma çalışmalarımız başlatılmıştır. Olay ile ilgili emri verdiği duyumunu aldığımız muhtar ile ilgili de yasal süreci başlattık” diye konuştu.