Hazerbey Koleji, öğrenci velilerini bilgilendirdi

Hazerbey Eğitim Kurumları tarafından Hazerbey Okullarına yeni başlayacak olan öğrenci velilerine bilgilendirme semineri düzenlendi.

  • 2978
Hazerbey Koleji, öğrenci velilerini bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde yeni yıl öncesi öğrencilerin ve velilerin neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Ayrıca Hazerbey Eğitim Kurumlarının yıl boyunca sosyal faaliyet ve yaptıkları etkinlikler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Seminerin sonunda konuşan Hazerbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan Hazer, Sağlık Lisesi ve Anadolu Lisesinden sonra yeni eğitim-öğretim döneminde Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul olarak hizmete başlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Güçlü bir eğitim kadrosuyla Kastamonu’da veli ve öğrencilerine hitap edecek olan Hazerbey Okullarına destek veren Kastamonu halkına teşekkür eden Hazer, Hazerbey Okulları olarak ticari kaygı olmadan ‘nitelikli özel okul’ ihtiyacını Kastamonu’da en iyi düzeyde karşılamak için gece gündüz çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirten Hazer, velilerin gurur duydukları evlatlarını daha iyi yerlerde görmelerini sağlayacaklarını kaydetti.

Yeni eğitim-öğretim yılına 574 öğrenci ile başlayacaklarını açıklayan Orhan Hazer, “Her şeyin başı eğitim diyoruz. Bir yerde bir yanlışlık olsa eğitimden kaynaklanan bir sıkıntı var diyoruz. Her yolun başında sonunda hep eğitimi görüyoruz. Fakat işin özüne geldiğimiz zaman, işin hakikatine girdiğimiz zaman eğitime hiç önem vermediğimiz gerçeğiyle baş başa kalıyoruz. Malumunuz ülkemiz kısas bir süre önce bir takım vatan hainlerinin büyük tuzaklarıyla baş başa kaldı. Ülkemiz, milletimiz, devletimiz, tarihimiz, kültürümüz belki de bir gece de kaybolup gidecekti. Bu işin başlangıcı, kökeni eğitim kurumlarında gerçekleşti. En güzel işi yaparak ülkemizi ve bizleri bu duruma düşürdüler. Bu süreç ülkemizdeki herkesi inanılmaz derecede etkiledi. Biz de bir eğitim kurumu olarak haliyle bu süreçten sonra üzerimizdeki sorumluluğun daha da arttığını düşündük. Çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi daha dikkatli ve daha da özenli yapma gereğini hissettik” dedi.

Hazerbey Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulunun Olağanüstü Hal kapsamında bulunan Türkiye’de açılan ilk özel okul olduğuna dikkat çeken Hazer, “Olağanüstü Hal ilan edildikten sonra Türkiye’de özel okul olarak açılan İlkokul Kastamonu’daki Hazerbey İlkokulu ve Ortaokulu’dur. Bunları sizinle paylaşmamın gerekçesi var. Şehrimiz çok küçük bir şehir. Küçük bir şehir olduğu için şehrimizde söylenti, dedikodu çok fazla. Geçen yıla kadar okulumuza gelen her velimizle, kayıt olmak isteyen her öğrencimizle her anne babayla bizzat ben tanışıyor ve ben görüşüyordum. Bu yıl anaokulu, ilkokul ve ortaokulumuz da işin içine girince maalesef ben birçok velimizle daha yeni yeni tanışma fırsatı buluyorum. Bizim okulumuzun bir tane kurucusu var o da benim. Okulumuzun hiçbir kurumla, kuruluşla, cemaatle, grupla, herhangi bir siyasi parti ile ve buna benzer akla gelebilecek bütün unsurların tamamıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Hiçbir zaman da olmamıştır” diye konuştu.

Ayrıca seminerde, Hazerbey Okulları bünyesinde görev yapacak olan öğretmen kadrosu ve idari kadro da velilere tanıtıldı.