'Hedefim her mahallede spor alanı oluşturmak'

Belediye Başkanı Galip Vidinioğlu 'Herkes dilediğince spor yapabilsin diye hedefim her mahallede spor alanı oluşturmak' dedi.

  • 1574
'Hedefim her mahallede spor alanı oluşturmak'

Kastamonu Belediyesi mahallelerdeki açık spor alanlarının sayısını arttırıyor.

Semt sahalarıyla başlayan çalışmalar parklara yapılan basketbol sahalarıyla devam etmişti. Bu bağlamda şehrimizde 8 olan semt sahası sayısı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatlarıyla 13’e çıkartıldı ayrıca dört parkta ise basketbol sahası yapımı tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde devam eden 5 adet semt sahasında gerçekleşme yüzde 95 seviyesini geçti.

Başkan Vidinlioğlu; “Semt sahalarımız tamamlandığında toplamda şehrimizde 17 açık spor alanı olacak. Şu anda semt sahalarımızın içerisindeki çalışmalar büyük ölçüde bitti. Çevre düzenlemeleri de hızla yapılacak. Tüm vatandaşlarımız bu alanlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek. İnönü Mahallesi, Kuzeykent Mahallesi, Candaroğulları Mahallesi, Saraçlar Mahallesi, İsmailbey Mahallesi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerimizde spor alanlarının çalışmalarını tamamladık. Hedefim her mahallemizde spor alanı oluşturmak. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız için güvenli oyun sahaları oluşturmak istiyoruz. Zararlı alışkanlıklardan geleceğimizi uzaklaştırmak arzusuyla adımlar atıyoruz” diye konuştu.

Park ve peyzaj çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Başkan Vidinlioğlu, iki yıl içerisinde 52 adet oyun seti kurulumu ile 18 adet kondisyon parkuru ve Street Work Out Parkuru kurulumunun yapıldığını da iletti.

Kastamonu Belediyesi’nin tüm gücüyle sahada olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade eden Başkan Vidinlioğlu; “Şehrimizin güzelliğine güzellik yeşiline yeşil katmak adına yaptığımız peyzaj çalışmalarımız da 45 binin üzerinde ağaç dikimi, 338 binin üzerinde yazlık ve kışlık çiçek dikimi ve 39 bin metrekare rulo çim uygulaması yapıldı. Yine 9 bin 700 metrekarelik alanda ise otomatik sulama sistemi kurduk. Bizler hemşehrilerimize hizmet etmek adına tüm gücümüzle sahadayız. Şehrimizin her köşesinde Kastamonu Belediyesi ailesinin alın teri var. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hep birlikte şehrimiz için en iyisini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.