Hemşehri Yazarımızın İlk Kitabı Yayınlandı

Hemşehrimiz Emre Aydemir'in ilk kitabı olan Vakt-i Aşk uzun bir uğraş ile bitirilerek yayına girdi.

  • 1002
Hemşehri Yazarımızın İlk Kitabı Yayınlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vakt-i Aşk kitabının konusunun tamamen aşkın sevginin en temel yüzey değerlerini dile getirmiş bulunup kutsal bir duygu olduğunu ifade eden yazarımız Emre Aydemir;  "kitabımızda aşkın edep ile dem bulduğunu hayanın çerçevesinde kavrulduğunu ve bunun doğrultusunda mutlak huzur verici bir hissiyatın olduğunu anlatıp hissettirmek istenmiştir ve bilhassa çevremizdeki görünen aşkların sevdaların sadece nefis duygusu ile oluştuğunu görüp bir nevze olsa insanlara bu aşk sevda gibi kutsal değerin nasıl huzur verdiği dile getirilmiştir. Edep ile yaşanan aşkın 'Aşk öncesizdir ve sonsuza dek yaşayacaktır' duygusunu tarif etmek için emek verilmiştir." dedi.

Kitapta önemli kişilerin aşklarından örnekler verilip bu kutsal değerin onlar tarafından tarifi duygu ile anlatılmıştır.

"HZ. ALİ GİBİ SEVMEK"
Hz. Ali bir akşam üzeri eşi Hz. Fatıma'yı ağlarken görür. Yanına koşarak gider ve yüzüne bakar. Ey Resulullah’ın en güzel çiçeği neden ağlıyorsun? Hz. Fatıma biraz bekler ve şöyle der: Ya Ali bugün gülümsemeni görmeyince benden razı değilsin sandım… Sevdiğinin gözyaşlarından tedirgin olmak bu olsa gerek... Hz. Ali gibi sevmek, bir kuş misali kıyamamak; çünkü onlar birbirlerini güzellik, para, mal, mülk, makam... gibi nedenlerle değil Allah'ın rızasıyla sevdiler. Onlar gerçek aşkı, sevgiyi tattılar… Rabb’im herkese hissettirsin. (Amin) Ya Ali gibi bak sevdiğine ya da Fatıma gibi sadakat göster… Ama unutma; Hz. Fatıma gibi bir eşi hak etmek için Hz. Ali olmak gerekir... ' Kitap tamamen bu duygunun gerçek anlamda hissiyatını anlatan şiirsel yazılarla doludur. 

EMRE AYDEMİR KİMDİR?
1992’de İstanbul'da doğdu. Aslen Kastamonu Abana Elmaçukuru Köyünden ve Osman Aydemir İle Gülhan Yaman'ın (Sucular) torunu olan Aydemir 2010 yılında Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesinden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesinde İktisat Bölümününde öğrenimine devam etmektedir. Şiir yazma hayatına 2011 yılında başlayan Aydemir aynı zaman da çeşitli STK’larda aktif görev almaktadır. İlk kitabı olan Vakt-i Aşk ile edebiyat yolculuğuna adım attı. Yüreklerimize işleyen şiirleriyle kitabını siz değerli okurlarına armağan ediyor.. Ve bu yüzden diyor ki ‘’Her Aşk Vaktinde güzeldir..’’

Sosyal Medya Hesaplarımız;
Facebook: Emre Aydemir
İnstagram: @askiemreaydemir
Twitter: @vaktiaskk