Hentbol Süper Ligi'ni Kastamonu Belediyespor şampiyon tamamladı

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Lig'inde mücadele eden Kastamonu Belediyespor, Adana Şakirpaşa'yı 37-25 yenerek ligi şampiyon olarak tamamladı.

  • 1688
Hentbol Süper Ligi'ni Kastamonu Belediyespor şampiyon tamamladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üç yıl önce Kastamonu Belediyesi destekleriyle kurulan Kastamonu Belediyespor, üç yıl gibi kısa bir sürede büyük bir başarıya imza atarak kulüp tarihinde ilk kez Bayanlar Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı. Geçtiğimiz yılda Avrupa’da büyük başarı elde eden Kastamonu Belediyespor, Avrupa ikincisi olarak yine büyük bir başarı elde etmişti.

Karşılaşmanın sonunda Kastamonu Belediyespor, Türkiye Bayanlar Süper Lig Şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. Büyük sevinç yaşayan teknik kadro, hentbolcular ve taraftarlar, şampiyonluk kupasını birlikte kaldırdı. Kastamonu Belediyespor, şampiyonluk kupasını AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ile Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın elinden aldı.

Kupa töreninin ardından açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Şampiyonlukta emeği geçen kulüp yöneticilerimize, teknik kadroya, oyuncularımıza, idare personelimize herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten yıl boyunca özverili bir şekilde çalıştılar. Çok zorlu maçlara çıktılar, yılmadılar. Bugün de şampiyonluğu elde ettiler. Anadolu’da Anadolu takımı olarak ilk kez Hentbol Takımı Süper Lig’de ilk kez şampiyon olan hentbol takımıdır. Kastamonu halkı adına oyuncularımızı ve kulübümüzü kutluyorum. Çünkü yapılan her iş Kastamonu adınadır. Burada Kastamonu’nun ne derecede Türkiye’de önem verdiği bariz şekilde görülmüştür. Sadece hentbol dalında değil sporun her dalında biz en iyi şekilde spor yapmaya çalışıyoruz. Özellikle son zamanlarda futbolda ciddi manada bir başarı gösterdik. Amatör ligden, 3. Lige, oradan 2. Lige şimdi de PTT 1. Lig’e çıkma yolunda hızla ilerliyoruz. İnşallah buda gerçek olur ve takımımız play-off’tan başarılı bir şekilde 1. lige çıkar” dedi.

Alt yapıdan bir sürü oyuncular yetiştirdiklerine işaret eden Başkan Babaş, “Kastamonu’da yaz kursları açıyoruz. Bu yüzden spora biraz daha ilgi gösterilmesi gerekiyor. Özellikle böyle Türkiye şampiyonluklarında, diğer şampiyonluklarda takımımızın yanında olalım ve takımızı destekleyelim. Çünkü bu, herkesin gururu, bütün Kastamonuluların gurur olarak düşünüyorum. Gençlerimizi biraz daha sosyal medyadan uzaklaşıp spora davet ediyorum. Ne kadar sosyal medyadan uzaklaşırsak, fiilen spor yaparsak, spor seyredip spor ile buluşursak Atatürk bile ne demiş, ‘Ben sporcunun zeki ve akıllı olanını severim’ demiş. Bu yüzde bizde, sporu herkese tavsiye ediyoruz. Bütün gençlerimizi bu sahaları bekliyoruz” diye konuştu.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Ünal ise, “20 Temmuz’da antrenmanlarla başladığımız 2016-2017 sezonu ile beraber bugün oynadığımız 26’ncı final maçımızla birlikte mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz. Bu mutlu son bizi çok gururlandırıyor. Çünkü Kastamonu ilinde Süper Lig’de ilk defa şampiyonluk yaşatıyoruz. Bu anlamda çok mutlu ve onurluyuz. Bu şampiyonlukta emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere kulüp başkanımıza, sporcularımıza çok çok teşekkür ediyorum. En başta sporcu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onların muhteşem performansı bu şampiyonluğu getirdi” şeklinde konuştu.

Kastamonu Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüdaverdi Eski de, “Bu şampiyonluk Kastamonu tarihinde ilk kez oluyor. Kastamonu Belediyespor Kulübü 3 yıl önce kuruldu. Hedeflerimizi hep yüksek tuttuk. Geçen sene Avrupa ikincisi olduk. Bu sene hedefimiz ilk 3’e girebilmekti. Sezon sonuna doğru takımımızın direnci daha da yükseldi. Takımımızın artan direnci bize şampiyonluğu getirdi. Tüm sporcularımızı, teknik ekibimizi, taraftarlarımızı ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum ve tüm Kastamonu’yu kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyespor Bayanlar Hentbol Takımı Kaptanı Serpil İskenderoğlu ise, şöyle konuştu: “Çok güzel bir şampiyonluk yaşadık gördüğünüz üzere. Hepimiz çok çalıştık. Şampiyonluğu hak ettik. Kastamonu’nun ilk şampiyonluğunun bizlerle birlikte gelmesi bizi ayrı bir mutlu ediyor. Taraftarlarımıza, bizlere her zaman destek olan kulüp yöneticilerimize, takım arkadaşlarımıza ve antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şampiyonluk yaşıyoruz ve bunu hak ettik. Sakatlığımda çok ciddi bir durum yok”

Kastamonu Belediyespor Bayanlar Hentbol Takımı Oyuncusu Ceren Demirçelen de, şunları kaydetti: “Hayatımda ilk kez şampiyonluk yaşıyorum. Bunu Kastamonu’da yaşamak benim için çok güzel bir şeref. 7 yıldır burada oynuyorum, burası benim ailem oldu artık. Yani tişörtümüzde yazdığı gibi de, bu bir ilk ama devamı gelecek bundan sonra. Her sene şampiyonluk istiyoruz inşallah. Kastamonu’ya çok yakıştı, Kastamonu bunu hak ediyor. Gerçekten spora olan sevgisi beni buraya bağlayan şeylerden bir tanesidir”