Hentbol tarihinde bir ilk

Hentbol tarihinde bir ilk. Kastamonu Belediyesi GSK Devler Liginde.

  • 3462
Hentbol tarihinde bir ilk

2020-2021 sezonunda Hentbol Kadınlar Süper Ligi şampiyonu olan ve Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nı da müzesine götüren Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan ilk ve tek Türk takımı oldu.

Avrupa Hentbol Federasyonu ülke sıralamasını baz alarak 21 Haziran’da DELO EHF Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek ilk 10 takımı açıklamıştı.

Ardından DELO EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek için başvuran 10 takımı da açıklamış, temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK da EHF’nin vereceği kararı beklemeye başlamıştı.

EHF, 28 Haziran’da kararın açıklanacağını yayınlamış daha sonra kararın 29 Haziran’da paylaşılacağını yayınlamıştı.

Bu bir ilk

2020-2021 sezonunda Hentbol Kadınlar Süper Ligi şampiyonu olan ve Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nı da müzesine götüren Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, EHF’den yapılan açıklamaya göre Kastamonu Belediyesi GSK, 2021/22 sezonunda, kadınlar kategorisinde, Türk hentbolunda ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden takım oldu.

Vidinlioğlu: "Kızlarımızla gurur duyuyorum"

Kadın Hentbol Takımımızın böylesi bir başarı göstermesinin, Türkiye’de hentbola olan ilgiyi artıracağını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “2 Temmuz'da gerçekleşecek Dello EHF Şampiyonlar Ligi kura çekiminde rakiplerimiz kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Şehrimizin gururu kızlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerek modern ve uluslararası standartlardaki spor salonumuzla gerek ise bizleri yalnız bırakmayacak olan taraftarımızla, bu yıl Avrupa’nın hentbol branşındaki en büyük kupasını Kastamonu’muza getirmek istiyoruz.”

Heyecan 11-12 Eylül’de başlayacak

Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek olan DELO EHF Şampiyonlar Ligi’nde 16 takım, 2 grupta mücadele edecek. Grup kuraları 2 Temmuz Cuma günü çekilecek. Grup maçlarının başlangıç tarihi ise 11-12 Eylül 2021 olarak açıklandı.

Kastamonu Belediyespor’un dışında Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek diğer takımlar ise şöyle; RK Podravka Vegeta (Hırvatistan), Odense Håndbold (Danimarka), Brest Bretagne Handball (Fransa), BV Borussia 09 Dortmund (Almanya), FTC-Rail Cargo Hungaria (Macaristan),  Buducnost BEMAX (Karadağ), Györi AUDI ETO KC (Macaristan), Vipers Kristiansand (Norveç), CSM Bucuresti (Romanya), CSKA (Rusya), Team Esbjerg (Danimarka),  Metz Handball (Fransa),  Rostov-Don (Rusya), RK Krim Mercator (Slovenya), IK Sävehof (İsveç).