Hırsızlar, Koyun Çaldı

Kastamonu'da bir tekstil firmasına ait bahçeye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, işçilerin hobi olarak beslediği 12 küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı.

  • 729
Hırsızlar, Koyun Çaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu-Ankara yolu üzerinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasına ait fabrikanın bahçesine sabaha karşı tel örgüleri demir makasla keserek giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, fabrikanın bahçesinde bulunan 9 koyun ve 3 keçiyi alarak kayıplara karıştı.

450 kişinin istihdam edildiği ve her yeri güvenlik kameralarıyla izlenen fabrikanın bahçesine tel örgüleri demir makasla keserek giren ve 12 küçükbaş hayvanı kameralara yakalanmadan araca yükleyen hırsız ya da hırsızlar, emniyet güçlerini ve tekstil firmasının sahiplerini şaşırttı. Çalışanlar ve fabrika yönetimi tarafından hobi olarak beslenen hayvanların çalınması, fabrikada üzüntüye yol açtı.

Hırsızlık olayı ile ilgili açıklamada bulunan Fabrika Sorumlusu Tuncer Özdemir, fabrikanın 24 saat boyunca güvenlik kameraları ile izlendiğini belirterek, hırsızların bu kadar rahat hareket etmelerini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Fabrika bahçesinde hobi olarak hayvan beslediklerini söyleyen Tuncer Özdemir, “Hobi olarak beslediğimiz hayvanlar ile personelimiz aralarında bir nevi bağ kuruyor. İş temposunun ardından verilen molalarda kendilerini de köylerinde, evlerinde gibi hissetmelerini sağlayan küçük bir yaşam alanı oluşturduk. Hayvanlarımızın maddi bir değeri yok ancak çalınmış olması yine de bizi üzdü” dedi. Özdemir, şöyle devam etti: 
“Fabrika bahçesine kör noktadan tel örgüler demir makasla kesilerek girilmiş. Hırsızlar güvenlik kameralarının görüş açısı çok iyi hesaplamış. Duvar dibinde kör noktadan tel örgüler yatırılarak içeride bulunan 9 koyun ve 3 keçi olmak üzere 12 küçükbaş hayvan aynı güzergâhtan geriye doğru çıkarılıp çalınmış. Olayı sabah hayvanların çalındığını fark eden personelimizin uyarmasıyla öğrendik. Jandarmaya haber verdik. Burada ve çevrede incelemelerde bulundu. İş yeri kamera görüntülerine bakıldı. Hayvanların bir araca yüklenerek götürüldüğünü tahmin ediyoruz. 12 küçükbaş hayvanı çalan kişi ya da kişilerin bir an önce bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz”

Özdemir, ayrıca hırsızlık olayından sonra güvenlik tedbirlerini daha da artıracaklarını söyledi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)