'Hizmet Yarışında Bizde Varız'

CHP Kastamonu Milletvekili adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu Daday'ı ziyaret etti.

  • 327
'Hizmet Yarışında Bizde Varız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daday’da vatandaşlarla kucaklaşan Hüseyin Selami Çelebioğlu esnafın sorunlarını dinledi. Esnafın, çiftçinin, köylünün, emeklinin, serbest çalışanın, memurun yaşadıkları her türlü sorunu çözmek için yola çıktıklarını ifade eden Çelebioğlu CHP iktidarında her yurttaşın hak ettiği değer en iyi şekilde alacağını vurguladı.

Esnaf ziyaretinin ardından Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ı makamında ziyaret eden Hüseyin Selami Çelebioğlu çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’tan bilgi aldı.

“HİZMET ÜRETMEK İÇİN İLLA AK PARTİLİ OLMAK GEREKMİYOR”

Daday Belediyesi’nin Kastamonu içerisinde bir örnek olduğunu belirten CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu: “Daday Belediyemiz muhalefet belediyesinin getirmiş olduğu zorluklara rağmen Daday için birçok önemli projeye imza atmıştır ve atmaya da devam ediyor. Bu yatırımlar Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Bey’in çalışkanlığı, ikili ilişkileri ve Dadaylıların verdiği destek ile oluyor. Daday Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaların diğer belediyelere de örnek olacağını düşünüyorum. Belediyecilik halka hizmet için yapılır. Belediye başkanı seçilene kadar yakasında partisinin rozetini taşıyan seçimden sonra partisinin rozetini çıkararak herkse hizmet eder. Daday Belediyemiz de aynen bunu yerine getiriyor. Hasan Fehmi Bey bu zihniyet ile çalıştığı için Daday halkından hak ettiği değeri alıyor. Daday Belediyesi hem nüfus itibariyle hem de bütçe itibariyle Kastamonu’nun en büyük ilçesi değil ama baktığımız zaman ciddi projeleri hayata geçiriyor. Bu noktadan hareketle denebilir ki hizmet üretmek için illaki AK Partili belediye olmak gerekmiyor. Daday Belediyesi’nin çalışmaları ‘Yerel iktidar ile genel iktidar buluşmazsa hizmet de yatırım da gelmez’ söylemlerini boşa çıkartıyor” dedi.

“KASTAMONU YATIRIMLAR KONUSUNDA GERİDE KALDI”

Kastamonu’nun çok sıkıntılı bir bölge olduğunu ve uzun yıllardan beri hak ettiği hizmeti alma konusunda çok gerilerde kaldığını vurgulayan Çelebioğlu: “Bugün Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde birçok il hatta ilçe ciddi hizmetler alırken, ciddi yatırımlar kazanırken Kastamonu bu konuda zayıf kalmıştır. Bu durumun çeşitli sebepleri var. Ancak bu durumun başlıca sebebi Kastamonu’dan çıkan siyasetçilerin gereken mücadeleyi tam olarak vermemesidir. Ben milletvekili olarak seçilirsem ki seçileceğime inanıyorum Kastamonu’daki eksik kalan projelerin, eksik kalan yatırımların takipçisi olacağım. Belediyelerimiz arasında herhangi bir ayrım gözetmeksizin her çalışmada yanlarında olacağım. Altını çizerek söylüyorum ki bizim anlayışımızda ‘Sen bizden değilsin, bizim siyasi görüşümüzü savunmuyorsun, sana yardımcı olamayacağız’ diye bir düşünce asla olmamıştır ve asla da olmayacaktır. Daday Belediye Başkanımızın en büyük şikayeti ise budur. Kastamonu’nun milletvekillerinden gereken desteği göremiyor. Biz CHP olarak her belediyemize, her vatandaşımıza eşit hizmet getirme taraftarıyız. Şu parti, bu düşünce diye ayrıştıran bir eşitsizliğe tavrımızı ortaya koyacağız. Maalesef Kastamonu’da bu düşünce uygulanıyor” diye konuştu.

“CİDDİ BİR ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ”

Ankara’da yaşanan 95 kişinin ölümü, 186 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıyı değerlendiren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, “Ankara Sıhhıye Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan ‘Barış ve Demokrasi’ yürüyüşünde patlatılan bomba sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Bu vahşeti yapanların ve yapılmasına neden olanların zaman içerisinde bulunarak adalete teslim edileceğini ve bu hunharca vahşeti düzenleyenlerin en ağır cezayı alacaklarını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm terör eylemlerini ayrım gözetmeksizin şiddetle kınıyoruz. Siyasi iktidarın yapılacak olan miting ile ilgili gerekli tedbirleri almamasını da anlayabilmiş değiliz. Bu tür mitinglerde denetimler üst seviye olması gerekirken böyle bir intihar saldırısı girişimi nasıl meydana gelmiş sorgulamak gerekiyor. Sonuç olarak bu olayda kimin ya da kimlerin ihmali söz konusu ise cezalandırılması gerekiyor. Bu vahşi saldırıda 95 vatandaşımız hayatını kaybederken 186 vatandaşımız ise yaralandı. Ciddi bir üzüntü içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

SERKAN YILMAZ (İHA)