Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfına 424 metrekare arsa ve üzerindeki iki katlı bina satın alınarak, vakfın hizmetine sunuldu.

  • 3045
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından Kamu-Sen'e ait binada basın toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Mehmet Çiftçi'nin ardından vakıf adına söz alan Vakıf Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, vakıf faaliyetlerinin daha da arttırabilmesi, sürekliliğin sağlanması ve vakfa sabit gelir sağlamak amacıyla külliyenin hemen karşısında bulunan 424 metrekare arsa ve üzerindeki iki katlı bina Vakıf Başkanı Mehmet Çiftçi ve yönetim kurulu tarafından satın alınmak suretiyle vakfın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası

Karaalioğlu, satın alınan bu binanın yıkılması akabinde daha geniş bir konseptle 3 kat halinde yapılacak olan binada hediyelik eşya, konferans salonu, sosyal tesisler, misafirhane gibi birimlere hizmet etmeyi geniş kapsamlı olarak amaçladıklarını belirtti.

"Pandemi öncesinde 158 İlim Hikmet Sofrası programı düzenlendi"

Emeği geçenleri rahmet, minnet ve dua ile andıklarını söyleyen Vakıf Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, "Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve onun külliyesi inanç ve kültür turizminin yıldızı. Yılda yüzbinlerce ziyaretçisi var. Her sene mayıs ayının ilk haftası Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası olarak kutlanıyor. Her pazar sabah namazı sonrasında zikir ve dergah çorbası ikramı, her cumartesi ikindi namazı sonrasında İlim Hikmet Sofrası programları ile halka açık konferanslar düzenleniyor. Kovid-19 pandemisi öncesinde 158 İlim Hikmet Sofrası programı düzenlendi. Vakfımızın başlıca yaptığı hizmetler arasında ilçelerdeki kültürel miras çalışmaları, halkımızı ve gençliği İslam'a ve Halveti Şabani Gönül Yolunun tanıtımını amaçlayan ve bu denli önem arz eden konuların yayılması hususunda kitap, broşür ve benzeri faaliyetler bunuyor. Cami yanı başındaki mülkiyeti vakfımıza ait olan arazide yapılmış 40 gözlü tuvalet, aşhane, şadırvan, kütüphane binası bu hizmetler içerisindeki en önemlilerindendir. Bu tesisin sıcak suyu, şadırvandaki abdesthanenin sıcak suyu, elektrik giderleri ve camimizin ısınma giderleri vakıf tarafından karşılanmaktadır." dedi.

"Gönüllülük esası ile hizmet ediyoruz"

Vakıf Başkanı Mehmet Çiftçi, Mütevelli Heyet Başkanı Süleyman Yücel ve yönetim kurulu üyelerinin İstanbul'a giderek Kastamonu iş adamları ve kurumlar nezdinde çalışmalar yaptıklarını belirten Karaalioğlu, görüşmelerin olumlu geçtiğini, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli sevdalısı iş adamlarından alınan olumlu neticelerin ziyadesiyle sevindirdiğini, gönüllülük esası ile hizmet ettiklerini söyledi.

Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası

"Caminin aydınlatma faturası müftülük tarafından ödeniyor"

İstanbul'da oldukları sırada bir veya iki gün caminin aydınlatmasının kapandığını söyleyen Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Süleyman Yücel, "Caminin ve cami bahçesinin aydınlatma giderleri camiye yani müftülüğe aittir. 15 yıldır da buranın faturalarını müftülük ödüyor. Caminin ısıtma giderleri, tuvaletlerin aydınlatması, sıcak suların ısınması, tuvaletin kağıdı ve deterjanı gibi giderler Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından karşılanıyor. Caminin aydınlatması kapandığında birinci soru; 'faturayı ödemek kanunen kimin sorumluğunda,' ikinci soru; 'yıllardan beri bu faturayı kim ödüyordu' dense hadise hemen açığa kavuşacak. Bu yapılamadı. Yapılamama sebebi de bir kısım kifayetsiz, yönetim yeterliliği olmayan, fikri performansı, çabası, gayreti bitik, adı yönetici olan vatandaşların getirdiği bir tablo. Bu açıklamayı özellikle Hz. Pir'in ruhaniyeti rencide olmasın ve onu sevenler üzülmesi diye yapmak durumunda kaldık." dedi.

Hz. Mevlana'nın "Bir söze bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" sözüyle konuşmasına devam eden Yücel, "Elektrik faturasını 15 yıldır kim ödüyorsa kanunen ödemesi gerekenler yine ödüyorlar. Caminin ve tuvaletlerin ısıtması, elektriği, temizliği, deterjanı  vs. Hz. Pir Vakfı tarafından ödeniyor." diye konuştu.

Basın toplantısına, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, Mütevelli Heyet Başkanı Süleyman Yücel, vakfın yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Ayrıca, bir süredir restorasyon çalışmaları devam eden Şeyh Şaban-ı Veli Camisinin de bu ay sonunda tekrar ibadete açılacağı belirtildi.

Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası

Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası
Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası
Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası
Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası
Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası
Hz. Pir Vakfına yeni hizmet binası