İHH ile Mutluluklar Yetim Kalmıyor

Dünyanın 135 farklı ülkesinde ve bölgesinde insani yardım faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı Kardeşlik Gecesi?programında Kastamonulularla buluştu.

  • 387
İHH ile Mutluluklar Yetim Kalmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kastamonu Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, din, dil ve renk ayrımı yapmadan mazlumların yanında olduklarını söyledi.

Dünyada 2000’li yıllarda yaşanan dramın hala devam ettiğine işaret eden İHH Kastamonu Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu: “Bugün dünyada Müslüman dediğimizde karşımızda IŞİD ile anlamlandıranlar var. Bunu yapanlar aslında dünyada büyük katliamları yapanlardır. Suriye’de katliam yapanlar, Arakan’da inancından dolayı yoksullaştıranlar bunu tanılamaya layıktır. Bizim medeniyetimiz dünyada iyiliği ve adaleti yaymak için çalıştı. 1992 yılında sırf Müslüman oldukları için binlerce insan Bosna-Hersek’te katledildi. İHH olarak Bosna’da yaşanan drama karşı elimizden gelen her türlü desteği verdik. Dünyanın 135 ülkesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çeçenistan’daki soydaşlarımıza maddi destek sağladık. Yeri geldi Mavi Marmara olarak kanımızı Akdeniz’e akıttık” dedi.

Dağdelenoğlu ayrıca İHH Kastamonu Şubesi olarak 131 yetime maddi destek sağladıklarını, ‘Mutluluklar yetim kalmasın’ projesi kapsamında yetimlere haftalık dersler verdiklerini, yetimlerin her türlü ihtiyaçlarında onlarla beraber olmaya çalıştıklarını söyledi.

Yetim ve Kardeşlik Gecesi programına konuşmacı olarak katılan Hüseyin Yakut katılıcılara Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yetim ve Kardeşlik Gecesi, Genç İHH tarafından hazırlanan etkinliğin ardından sona erdi. 

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)