İHH, Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Kastamonu İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından Suriyeli vatandaşlar için un ve battaniye yardım kampanyası başlatıldı.

  • 320
İHH, Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası Başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsani Yardım Derneği (İHH) Genel Merkezi tarafından başlatılan Suriyeliler için un ve battaniye yardım kampanyası hakkında bilgi veren İHH Kastamonu Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, kış aylarıyla birlikte Suriye’de yardıma muhtaç ailelerin ısınma ve yiyecek sorunu yaşadığını dile getirdi.

Suriye’de yaşanan drama dünyanın kayıtsız kaldığını ifade eden Mücahit Dağdelenoğlu: Suriye’de yaşanan savaşa, sefalete ve açlığa İnsan Hak ve Hürriyetleri olarak kayıtsız kalmamız kabul edilebilir bir durum değil. Suriye’de yaklaşık 10 milyon insan açlıkla mücadele ederken, özellikle Halep, Humus, Hama ve Şam’da saldırı altında milyonlarca insan aç durumdadır. Burada ki fırınlarda un kalmadığından ekmek üretilemiyor. Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayatı önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. İHH olarak şimdiye kadar Türkiye’nin her ilinden toplam 4 bin 700 tır gıda ve benzeri yardımlar gönderildi” dedi.

İHH’nın Suriye’nin içerisinde ve Reyhanlı ile Kilis’te 40 fırın ve 12 un değirmeninin bulunduğunu belirten Akkuş: “Ancak ekmek fabrikalarında un stokları tükenme aşamasına geldiği için Türkiye genelinde yeni bir kampanya başlatıldı. Kastamonu İHH olarak düzenlenen kampanyaya destek veriyoruz. Toplanan yardımlar genel merkezimize iletilecek ve oradan da ihtiyaç duyulan bölgelerdeki insanlara ulaştırılacak. Bir nebzede olsa kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki her zaman olduğu gibi bugün de halkımız kadirşinas tavrıyla kendine yakışanı yapacaktır” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)